שלום אני מאוד מתלבטת , אני ממש רוצה ללמוד פסיכולוגיה אבל ציון הפסיכומטרי שלי נמוך מהדרוש, ויש לי ממוצע בגרות גבוהה מאוד , ושמעתי בחוג רב תחומי שבו חוגי החברה והרוח , ומישהו אמר לי שאני יכולה ללמוד שנה ראשונה רב תחומי ואעבור לפסיכולוגיה בשנה השנייה . אם זה נכון וכדאי ?
ואני רוצה גם מדע על החוג הזה (רב תחומי) מה זה בכלל ? והתואר בחוג מה יכולה לעשות בו ? באיזה מקומות אעבוד ? וכשרוצה להשלים לימודים באיזה תחומים יש אפשרות (פסיכולוגיה יכולה או לו ?)
יש לי הרבה שאלות , ואני ממש מבולבלת .. בבקשה תעזירי לי , אשמח בעזרתך /כם :) ..
ש
שני יונגר
תואר ראשון בפסיכולוגיה או תואר רב תחומי
שלום אלאא,
העניין עם מעבר בין תארים הוא שזה הרבה פחות פשוט ממה שהשמועות מספרות. אני חושב תשאולי כדאי שתנסי למצוא מוסד לימודים או מסלול לימודים אליו כן תוכלי להתקבל וממנו להגיע למקום שאת רוצה להגיע אליו בסופו של דבר והוא תואר מתקדם בתחום הפסיכולוגיה. לכן אני חושבת שמכיוון שנראה שת תלמידה טובה ומצליחה בלימודים, אך היכולות הפסיכומטריות שלך נמוכות, כדאי מאוד שתשקלי ללמוד באפיק מעבר ללימודי פסיכולוגיה. לא כדאי לבסס החלטות על שמועות.
מסלול לימודים רב תחומי הוא למעשה שם אחר לתואר BA כללי, כלומר אין התמקדות בתחום מסוים ובסופו של דבר אי אפשר לעשות הרבה עם תואר כזה. לכן בעיני אם יש תחום עניין מוגדר ואין רק צורך באופן כללי בתואר אקדמי, לא מומלץ לבחור במסלול לימודים זה.
קראי על אפיקי מעבר לתואר ראשון בפסיכולוגיה בקישור המצורף. תוכלי גם לפנות לאנשי השירות של האתר שיפנו אותך למוסדות הלימוד הרלוונטיים ללימודי אפיקי מעבר.