היי, אני מסיימת בימים אלו תואר ראשון בתקשורת במכללה גדולה בארץ. אני מעוניינת לעבור הסבה לתחום המידענות הדיגיטלית, יש לי גם רקע טכנולוגי. העניין הוא שאני מתלבטת איפה ללמוד, ואם הכרחי ללמוד תואר שני. מצד אחר אני מאוד אוהבת את האקדמיה ורוצה להמשיך בלימודים, אבל לא ברור לי כמה נחוץ ללמוד תואר שני במידענות, כי אני רואה שיש מסלול של לימודי תעודה באוניברסיטת חיפה שמכשיר מידענים. אם וכאשר אחליט ללמוד מידענות לתואר שני, ההתלבטות היא בין בר-אילן לאוניברסיטת חיפה. לא ברור לי מה היתרונות של כל מוסד ובאופן כללי איפה כדאי ללמוד.. בעיקר מהבחינה של השמה תעסוקתית אחר-כך.
ש
שני יונגר
קורס מידענות טכנולוגית
שלום נטע,
אני לא יכולה לומר לך שחובה ללמוד לתואר שני, אך כן בהחלט מקובל בתחום המידענות להיות בעלי תואר שני. להיות בעלת תואר שני במידענות זה לא העיקר, העיקר הוא תואר שני הקרוב לתחום בו את רוצה לעסוק כמידענית. כלומר, אם את רוצה לעסוק במידענות בתחום טכנולוגי, כדאי להיות בעלת תואר טכנולוגי.
הצעתי אליך, כיוון שחלב לרוץ ללימודי תואר שני לפני שבודקים היטה את השטח. לימודי תעודה, לפי דעתי נותנים את התמצית העיקרית הדרושה לתעסוקה בתחום דעת מסוים. היתרונות הם שהקורסים ממוקדים ולא נמשכים על פני שנתיים שלוש, כפי שמקובל בתארים שניים.
לימודי תעודה בתחום, יאפשרו לך להתחיל את דרכך. אם תרגישי בעתיד כי תואר שני הוא מה שאת צריכה כדי להגיע לתפקידים גדולים יותר בתום המידענות, אז תמיד תוכלי לעשות תואר שני.