אני מתכוון להתחיל ללמוד בגיל 29, האם זה באמת כל כך נורא כמו שאני מרגיש? אני אסיים את הלימודים בעוד 4-5 שנים, אני אתחיל את הקריירה רק בגיל 34-35, אני אהיה בכיתה עם ילדים בני 18-21, אני אחרי זה אתמודד מולם בשוק על מקומות עבודה, ויש עוד הרבה דברים לא מעודדים.
זו האפשרות הכי פחות גרוע בחיים שלי ואני אעשה את זה, אבל ההרגשה נוראית שאני לא אסיים את הלימודים בגיל נורמלי, ואני לא מצליח להתנער ממנה.
עד כמה אני חריג? ועד כמה זה באמת נורא?
ש
שני יונגר
התחלת לימודים בגיל 29
שלום בן,
הכל תלוי באיזו מסגר תלמד. אם תלמד במסגרת אוניברסיטה ככל הנראה תהיה מבוגר משמעותית ממרבית הסטודנטים בכיתתך. אבל חשוב שתיקח דברים בפרופורציות מרבית הסטודנטים לתואר ראשון הם בני 24-25 ולא בני 18-21, כך שאתם לא כל כך רחוקים בגיל. ובמידה ותלמד במכללה, ככל הנראה תפגוש סטודנטים רבים המבוגרים ממך בהרבה (תלוי גם בתואר שתבחר ללמוד כמובן). אך שם לא תרגיש חריג או שונה, כי מגוון הגילאים גדול הרבה יותר מזה האופייני לאוניברסיטאות.
עבורך, כיוון שאת גבר להיכנס למסלול קריירה בגיל 33-34 זה ממש לא נורא, רבים כמוך מתחלים את דרכם בגיל הזה ומגיעים גם לתפקידים מאוד יפים ומתקדמים בעבודה. אל תשכח שמה שעשית עד היום, יכול להיזקף לזכותך כאשר תתמודד על עבודה מול בוגר תואר ללא ניסיון כלל.