שלום רב אני בן 32 בעל תואר ראשון בתקשורת שנעשה לפני 6 שנים. לאחר התואר לא מצאתי עבודה רצינית בתחום והחלטתי לשנות כיוון. עשיתי קורס הסבה מקצועית דרך משרד התעסוקה בניתוח מערכות מידע לפני כשנתיים, אך גם הוא לא עזר לי למצוא עבודה, בהכל צריך ניסיון. התחום שתמיד אהבתי הוא מחשבים, אך בגלל שהלימודים הפחידו אותי לא למדתי אותו בעבר. חשוב לציין שאני חלש במתמטיקה ופיזיקה, אבל אני מבין טוב בתחום המחשבים. אני עושה הדרכות, מתקין מחשבים, טאבלטים וסמארטפונים ופותר תקלות כעצמאי. אני מאד רוצה ללמוד את התחום ולעבוד בו אך החשש שלי הוא ממציאת עבודה, ולכן אני לא סגור מה ללמוד בדיוק ואם כדאי להשקיע את הכסף. מבחינת להיות עצמאי בתחום אני לא בטוח שאני מסוגל כי אין לי את יכולות הניהול והסדר שדרושים להצלחה. שקלתי ללמוד מספר קורסים לאחרונה: קורס טכנאי PC, קורס טכנאי טאבלטים וסמארטפונים, קורס רשתות. בנוסף שקלתי כמה קורסים בכיוון התכנות: קורס QA או קורס תכנות כלשהו. אשמח לעזרה בכיוון הלימודים הרלוונטי לי כי אני ממש לא סגור על הלימודים שמתאימים לי בגיל הזה עם הרקע שלי. חשוב לציין שלא עבדתי באף עבודה בתחום המחשבים מלבד כעוסק עצמאי.
תודה רבה על העזרה
נ
נגה HackerU
קורס מקצועי
שלום ליאור, קורס מקצועי בהחלט יכול להתאים לך בשלב זה של החיים. ישנם קורסים רבים שנלמדים במשך תקופה קצרה ומכשירים אותך מקצועית. בגלל שיש לך קצת רקע במחשבים ואתה אוהב את התחום הייתי ממליצה לך להמשיך בכיוון הזה ולעשות קורס באחד ממקצועות המחשבים. כיוון נוסף שיכול להתאים לך בגלל הרקע שלך בתקשורת הוא קורס שיווק באינטרנט. בהצלחה, נגה
ש
שני יונגר
ללכת לכיוון עצמאות עסקית
שלום ליאור,
מכיוון שכעצמאי אתה מצליח ליצור לעצמך עבודה בתחום התקנת המחשבים וכו'. אני חושבת שאולי כדאי לעזוב לתקופה מסוימת את ענייני הקורסים ולהתפנות ללמוד כיצד להתנהל עסקית באופן עצמאי.
תחום הטאבלטים והסמארטפונים עדיין זקוק לעובדים טובים והוא מאפשר רווחים גבוהים.
עם זאת, לתעודות מקצועיות בתחום יש יתרון. לכן, מה שאני מציעה שתעשה את הפעולות הבאות: פנה למט"י או כל גוף אחר בעירך המקיים הכשרות ליזמים ללא ידע וניסיון. בדרך כלל מדובר בהכשרות שתשלום סמלי או ללא תשלום כלל כשירות עירוני או אזורי. הם יסייעו לך לבנות תוכנית עסקית, ללמוד להתנהל נכון מבחינת כספים וכו' ויאפשרו לך לתכנן את המשך הדרך שלך הלאה מהבחינה העסקית.
יחד עם זאת, יש מקום להכשרות מקצועיות בתחומים שציינת. אני חושבת שעל כל תחום התכנות עדיף שתוותר וכמו כן גם על QA אלו תחומים שקשה מאוד אחרי גיל 32 להיכנס אליהם ולכן חבל להשקיע במה שסביר שלא יניב פירות. כל תחום ה PC, טכנאי טבלטים וסמרטפונים הם תחומים שעדיין כדאי להיכנס אליהם.