אני מאוד אוהבת היסטוריה והשאיפה שלי היא להיות פרופסורית להיסטוריה בעיקר בתחום של חקר ההיסטוריה של תקופת מלחמת העולם השנייה והשואה ולעבוד במוזיאונים ולחקור ושיהיה לי גישה לתצלומים ומסמכים השאלה היא איך מגיעים לזה מה מתחילים ללמוד ואיפה? אני מאמינה שתצריך להתחיל עם תואר ראשון בהיסטוריה לא? ואחר כך? איזה עבודה אפשר למצוא? הוראה לא בא בחשבון בכלל. זאת אומרת שצריך להמשיך בלימודים? ומה עם עבודה? מקווה שתוכלי לסייע לי
ש
שני יונגר
לימודי תואר ראשון בהיסטוריה
שלום מיכל,
הדרך לפרופסורה מתחילה כמו אצל כולם בתואר ראשון בהיסטוריה. כדאי שתשקלי ללמוד אחת אחד התארים ראשון או שני בחו"ל כדי להגדיל סיכויים למסלול דוקטורט ממומן.
במהלך הלימודים עשי כל שאת יכולה להשתלב בתחום גם לא מהפן האקדמי, כי המלצות הן בעלות משמעות גדולה ללימודי המשך ומחקר הוא לא תמיד במסגרת אקדמית.
עם תואר ראשון יהיה לך קשה למצוא עבודה, אבל עם תואר שני כבר אמור להיות פשוט יותר. מלבד זאת, הכל יכול להיות לאחר התואר הראשון, אולי תתחרטי על החלום האקדמי, כי מקרוב הדברים נראים אחרת ממה שאת חושבת כיום על האקדמיה.
להמשיך בלימודים מהיסטוריה למעשה יש שני מסלולים עיקריים, היסטוריה לתארים מתקדמים ומידענות. במידענות יש הרבה מאוד עבודה, נכון להיום.