שלום, הלכתי לפגישות ייעוץ לגבי תואר (באונ' הפתוחה) והבנתי שתואר במנהל עסקים יש הרבה מתמטיקה, סטיסטיקה וכ"ד שחוץ מ-3 יח' בתיכון, אני לא זוכר כלום וקצת חושש מזה. הציעו לי תואר רב תחומי במדעי הרוח והחברה שבו אני אוכל להרכיב לעצמי את התואר והקורסים וכך אוכל לקחת יותר קורסים שקשורים לפירסום ושיווק אך הטייטל של התואר הוא בוגר מדעי הרוח והחברה וזה כללי מידי ואולי גם יכול ליצור לי מכשול בלמצוא עבודה בתחום.
אשמח לעזרה והתייעצות בנושא
תודה רבה.
ש
שני יונגר
לימודי ניהול עם התמחות בפרסום ושיווק
שלום כפיר,
אם אתה רוצה לעסוק בתחומי השיווק והפרסום, תואר בניהול/ מנהל עסקים הוא הכרחי להתחלת הדרך.
אם אתה מאוד חושש מלימודי המתמטיקה בתואר, תמיד תוכל ללמוד או עם מורה פרטי או בעצמך את המבואות לקורס. עם ספרי הלימוד של הבגרות במתמטיקה ברמת 4 יחל' תוכל לקבל את הבסיס הדרוש לך.
עם זאת, אני חייבת להדגיש כי הקורסים החישוביים הם לא רבים. במיוחד שאתה רוצה ללמוד שיווק ופרסום. בסה"כ מדובר בקורסים הבאים (כלכלה מיקרו ומאקרו, חשבונאות, מתמטיקה, וסטטיסטיקה) כאשר מלבד בקורס במתמטיקה, בשאר הקורסים הצורך המקסימאלי במתמטיקה הוא במשוואות בשני נעלמים.
אם תבחר ללמוד במסלול של מימון וחשבונאות, אז יהיו לך הרבה יותר קורסים חישוביים, אבל גם בהם, לא צירך להיות מתמטיקאי. אני בטוחה שעם הכנה נכונה ללימודים אתה תצלח את הקורסים החישוביים.