שלום שמי מעיין ואני בת 27. עד היום מאז שהשתחררתי מהצבא איני יודעת מה כדי לי לילמוד, האם ללכת על תואר או להתמקד בתעודה מקצועית, יש לי תעודת בגרות מלאה. אני ממש מבולבלת וזה מלחיץ אותי מאוד מכיווןשאני לא רוצה לפספס תשנה הזאת בכל זאת אני כבר בת 27. בנוסף עברתי מבחנים תעסוקתיים ונפגשתי עם פסיכולוגית תעסוקתית בפגישה שלי איתה היא הציעה לי לילמוד לימודי תעודה במקצוע הנהלת חשבונות אבל אני לא יודעת מה הביקוש של המקצוע הזה היום. ובנוסף אני מאוד רוצה לילמוד תואר אני מתלבטת בכמה מקצועוצ לימוד שהם: מינהל עסקים, מדעי החברה, מדעי ההתנהגות וניהול מערכות בריאות. אשמח שתעזרו ותיעצו לי בקבלת ההחלטה.
ש
שני יונגר
מה לגבי חשב שכר?
שלום מעיין,
ראשית תחום הנה"ח או חשב השכר הוא תחום מצוין להיכנס אליו. גם אפשר להשתכר יפה מאוד וגם יש לאן להתקדם. לגבי תואר רלוונטי, אולי תואר ראשון במנהל עסקים יכול להיות טוב לך אם תבחרי בתחום הנה"ח, כי בעזרתו אולי תוכלי להתקדם לתחומים ניהוליים, וגם אם תרצי תוכלי לעשות בעתיד הסבה מקצועית לראיית חשבון.
יתרון נוסף, שקיים בכל תחומי הלימוד שמנית כאן, הוא שיש תארים בתחומים הללו שניתן לשלב אותם עם העבודה, כך שבסופו של דבר תוכלי גם לעבוד בתחום מקצוע שמתאים לך וגם ללמוד לתואר אקדמי שלא מפריע לעבודה, שאולי בזכותו תתקדמי לתפקידי ניהול, אם תרצי או לעשות שינוי מקצועי בעתיד, הדורש תואר אקדמי.
תוכלי לקרוא קצת עם לימודי חשב שכר ומשכורות ממוצעות במשק בתחום בקישור המצורף. אשמח לשמוע מה דעתך.
התלבטות בבחירת מקצוע
שני תודה רבה לך על הייעוץ שנתת לי. אני רוצה לשאול אותך האם מדעי ההתנהגות או מינהל מערכות בריאות אלה מקצועות שיש להם ביקוש כיום ושכר טוב. והאם מקצוע מינהל עסקים הוא מקצוע שדורש הרבה מתמטיקה ובאיזה רמה, וכך גם הנהלת חשבונות אשמח לקבל ממך ייעוץ. מעיין.