שלום, אני מתלבטת מאוד מה ללמוד אני מתלבטת בין תואר ראשון בניהול וחינוך לבין לימודי ספרנות ומידענות. אני גם מאוד אוהבת ללמוד שפות. השאלה שלי היא אם אני הולכת ללמוד לתואר ראשון בניהול וחינוך איך אני משלבת עם זה שפות כי אני מעדיפה ללמוד באונברסיטה הפתוחה והאם יש עבודה בסיום התואר הזה? השאלה השנייה היא שאני מאוד אוהבת את התחום של ספרנות ואני מרגישה שזה מאוד מתאים לי אבל שמעתי שהמשכורת בזה לא כל כך גבוהה והלימודים הם בבית ברל ולמי שאין תואר ראשון צריך ללמוד בנוסף לזה עוד משהו בקיצור לא הבנתי מה רוצים בדיוק בבית ברל. אולי את תביני . אם היה לימודי ספרנות לתואר בפתוחה זה היה יותר קל. מקווה שתוכלי לייעץ לי
ט
טלי
ועוד משהו קטן ששכחתי לשאול
בניהול וחינוך יש עבודה?
ש
שני יונגר
עבודה בתחום ניהול החינוך
שלום טלי,
כפי שכתבתי לך, על מנת לעבוד בתחום יהיה עליך ללמוד גם לתעודת הוראה. ללא תעודת ההוראה יהיה לך קשה מאוד למצוא עבודה בתחום החינוך. במיוחד בתחום החינוך הפורמאלי, או ניהול בחינוך דורשים תעודת הוראה כדי להתחיל את הדרך. חלק מהעניין בתעודת ההוראה הוא ההיכרות עם מערכת החינוך, התנהלות של כיתת לימוד וכו'.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
לימודי ספרנות ומידענות או חינוך והוראה
שלום טלי,
בסיום הלימודים לחינוך וניהול, עליך יהיה לעשות תעודת הוראה על מנת למצוא עבודה בתחום החינוך. גם בניהול בחינוך אם תעבדי במסגרות פורמאליות יהיה עליך להוציא תעודת הוראה כדי להגיע לתפקידים.
לגבי לימודי שפות, אין אפשרות לשלב עם התואר אותו את לומדת לימודים אקדמיים של שפות, אלא את יכולה ללמוד שפות באופן עצמאי בקורסים לצורך תעודה. אם תשלטי בשפה כזאת או אחרת, בכל מקרה זה יהיה חלק מסל הכישורים שתוכלי להציע למעסיקים בעתיד.
לגבי ספרנות ומידענות, יש עבודה בתחום, אם את אוהבת את התחום, אז זה מציין. רק זכרי כי אנגלית ברמה גבוהה היא חלק קריטי בהצלחה בתחום. ובהחלט מקובל הרבה יותר להעסיק גם בספרנות גם במידענות בוגרי תואר שני ולא תואר ראשון. המשכורות לא גבוהות בתחום הספרנות, במידענות, אפשר להשתכר יפה מאוד.
לגבי שאלתך על אופי הלימודים במכללה, העניין הוא כזה. תואר במידענות דורש הרבה מאוד ידע מוקדם, לכן הוא מיועד בדרך כלל לתואר שני. לפיכך, המכללה דורשת שתלמדו עוד 24 נקודות זיכוי במסלול כדי להרחיב את תחומי הדעת של הסטודנטים. זה דיי דומה למסלול דו חוגי הקיים בווריאציות שונות בכל מוסדות הלימוד.