אני ממש רוצה להתחיל ללמוד אבל עם כל ההתלבטויות אני גם מפחדת.... יש לי ממה? אני מפחדת שיהיה לי מלא לחץ,ואני יחזור לתקופת התיכון,אני מפחדת שאני לא יצליח לעבוד וגם ללמוד. איך זה הולך כל העיניין הזה של ללמוד לתואר ראשון ?מבחינת יום יום שגרה ,ימי לימודים שעות..?
אני גם נורא מתלבטת אם ללמוד במכללה או באוניברסיטה .ממצוע הבגרויות שלי הוא מעל ל87 (בכל אתר שבדקתי הממצוע השתנה),עשיתי פסיכומטרי אבל נורא נמוך (480) הפסיכומטרי היה סיוט ויש לי טראומות ממנו,אני לא יודעת אם ללכת למכללה או פשוט לשפר עוד ולבזבז עוד זמן וכח על הפסיכומטרי הזה...
אני גם לא יודעת מה ללמוד בתיכון למדתי תקשורת והייתי מעולה ושולטת בחומר(ציונים מעל ל90) אני לא יודעת אם ללכת והלמשיך ,אני לא יודעת מה יהיה צופן לי בעתיד,איפה אני יוכל ללמוד?
אני גם מתלבטת בין מנהל\תקשורת\קרימינולוגיה\מדעי ההתנהגות\עיצוב פנים לכל אחד מן המקצועות הללו יש לי משיכה,אבל אני לא יודעת מה מבין המקצועות הללו יספק אותי באופן המירבי ובנוסף יבטיח לי עתיד כלכלי ואפשרויות תעסוקה רבות...
תודה על המענה,הסבלנות והעזרה
ש
שני יונגר
ייעוץ ללימודים וקריירה
שלום שני,
קשה מאוד לומר לך מהי הנוסחה הנכונה. אני מבינה גם את הלחץ שאת חווה, כי באמת יש תחושה של אחריות גדולה בבחירה של מסלול הלימודים כמכתיב את מסלול הקריירה בעתיד.
מה שאני מציעה שתעשי נכון להיום, כשלב ראשון בהחלטה לגבי לימודים הוא: ללכת לייעוץ והכוונה מקצועיים במכון ייעוץ. אני מבקשת שלא תספרי להם מהם תחומי העניין שלך לפני שתתחילי את התהליך, כדי לא ליצור מצב שבו יציעו לך את מה שאת כבר מתלבטת מתוכו.
הם יוכלו לשים דגש על הכישורים והיכולות שלך ולתת לך כיוון מהבחינה הזו.
אחרי כן, אני חושבת שבגלל הלחץ הגדול שלך מהעומס, אולי לא כדאי שתלמדי באוניברסיטה. שם הלימודים מאוד לחוצים וכמעט לא נשאר מקום לעבודה במקביל. במכללות יש מסלולים יותר מסודרים ונוחים ללימודים.
אני מאוד אשמח אם תחזרי לפורום לאחר ייעוץ מקצועי וספרי לנו על הרשמים שלהם ושלך מהייעוץ. כדאי מאוד שתעשי אותו דרך הלשכה לחיילים משוחררים, שם זה יעלה לך הרבה פחות. אל תלכי לשפר פסיכומטרי לפני שתדעי בדיוק מה את רוצה ללמוד ונראה מה צריך לעשות כדי להגיע ללימודי התחום.