היי , אני ממש צריכה עזרה . אני כרגע בגיל שעליי להחליט מה אני רוצה ללמוד ולעסוק . בכללי אני מאוד אוהבת את התחומים המדעיים מענין אותי התהליכים המתרחשים בגוף האדם השפעות על כך , בנוסף אני תמיד מנתחת מקרים עד הנקודה הכי קטנה שבהם ומאוד אוהבת לבחון אותם עד שאמצא להם פתרון, אוהבת לעבוד בלחץ , ממש לא אוהבת עבודה משרדית מול מחשב שאינה קשורה באנשים , אוהבת מאוד להיות בתקשרות עם אנשים (חייבת יותר נכון ) !! אוהבת לכתוב .. לרקוד, מלאת אנרגיות ואוהבת להיות בתנועה . בגרות טובה עם הגברת ביולוגיה וספרות הייתי טובה מאוד במקצועות כמו אזרחות היסטוריה בגלל יכולת השינון וגם בביולוגיה בקיצור אהבתי ללמוד . רצון לעזור לאנשים ולראות את החיוך שלהם בעזרתי , להאיר את עיניהם לדרך הטובה והנכונה בשבילם . אני כל כך מבולבלת בהתחלה חשבתי על שילוב ולהיות מורה לביולוגיה אך השכר מקשה על ההחלטה, מצד שני אופטומטריסטית עניין אותי כי גם יש תקשורת עם אנשים וגם לימודים מדעיים ולבסוף משפטים סתם כי אמא שלי תמיד אומרת שזה מתאים לי אך ההצפה בתחום נורא מפחידה אותי חשבתי גם על לימודי תזונה כי זה מעניין אותי נורא . כמו שניתן לראות הבלבול רב , הרצון להכוונה גדול !! תודה !
ש
שני יונגר
מה ללמוד?
שלום נעמה,
בהחלט להיות מוכשרת בכל כך הרבה תחומים יכול להיות דווקא יותר קשה, מאשר להצטיין בתחום ספציפי. מכלל המקצועות שמנית, האופטומטריה היא התחום בו תוכלי להשתכר ברמה הגבוהה ביותר. תמיד תוכלי גם להמשיך את הלימודים לתארים מתקדמים ולעסוק גם במחקר, מה שיביא לידי ביטוי את הכישרון שלך לירידה לפרטים. שאר המקצועות מאוד עמוסים ומציעים משכורות מאוד נמוכות.
באופן כללי, אם תחומי המדעים מעניינים אותך, כדי שתשקלי ללמוד לאחת ההנדסאות, למשל, הנדסת תרופות או ביוטכנולוגיה. התעסוקה בסופו של דבר יכולה לתת לך שילוב של הדברים שאת אוהבת לעשות.
המשיכי לרקוד ולהיות מלאת אנרגיות, זה תמיד טוב ותמיד עוזר בכל תחום בו תהיי.
בברכה, שני
נ
נעמה
המון המון המון תודה באמת !!
שני אני ממש מודה לך !!! אני חושבת שהנדסאות או ביוטכנולגיה פחות יתאים לי כי זה יותר עבודה מול מכונות ומעבדות פחות מול אנשים . ואולי אני רואה את זה ככה וזו טעות אני לא באמת יודעת אף פעם לא באמת ידעתי במה הם באמת עוסקים ... אם זו לא בקשה מוגזמת אולי תוכלי לספר לי מה עיקר עבודתם ? והאם בן אדם אשר אוהב תקשורת יכול להשתלב במקצעות אלו ?