בן 35, ללא תואר ראשון. שנים בתקפיד ניהולי בתחום התפעול/לוגיסטיקה. חושב שהגיע הזמן ללמוד ללימודי תואר ראשון בערב.
התחלתי מכינה במתמטיקה על מנת להתקבל ללימודי מנע"ס לתואר ראשון ונחרדתי לגלות את הסיוט הכי גדול שלי מהתיכון: מתמטיקה. אני שונא מתמטיקה, תמיד שנאתי ומעולם לא אוהב. לא מתחבר לדבר הזה. החלטתי לפרוש מהמכינה שכן נאמר לי שחור על גבי לבן שמנע"ס זה הרבה מתמטיקה, חישובים וכו'. בקיצור לא בשבילי.
מה אני יכול ללמוד בערב לתואר ראשון? (משפטים לא בא לי לבזבז 4 שנים ואני גם לא צעיר).
נא עזרו לי, תודה
ש
שני יונגר
תואר אקדמי ללא חישובים במסלול ערב
שלום משה,
חבל לי מאוד שזה הרושם שנתנו לך על לימודי מנהל עסקים. גם בתוך הלימודים ניתן לבחור במסלולים הדורשים יותר חישובים ופחות חישובים.
אם אתה זקוק לתואר אקדמי שלא חשוב התוכן שלו (מלבד עניין אישי שלך) כי אתה כבר בתחום ומתכוון להישאר בו. תוכל לעשות ללמוד לכל תואר במדעי החברה אשר לא ידרוש ממך לימודים חישוביים בכלל.
אשמח לשמוע מה דעתך, כדי שאוכל להציע לך מסלולים מתאימים. כולל תחומי עניין.
בברכה, שני
מ
משה
היי שני
היי שני
אז ככה
על מנת להתקבל ללימודי מנהל עסקים הייתי אמור לעבור מכינה במתמטיקה (בציון 85). מכיוון שיש לי סיוט ממתמטיקה עוד מהתיכון (למרות שעברו בשקט כמעט 20 שנה) הבנתי מהשיעור השני שהמורה מדבר מתמטיקה ואני מבין סינית. המסלול שרציתי ללכת עליו במנע"ס הוא מימון בנקאות אבל הבנתי שכל המסלולים דורשים מתמטיקה וסטטיסטיקה והבנתי שגם סטטיסטיקה זה לא משחק ילדים למי שלא "מת" על מתמטיקה. אני כמובן לא רוצה להשאר בתחום שאני נמצא בו לעד. מצד שני מה יתן לי תואר במדעי החברה? המכללה שניסיתי דרכה היא המרכז האקדמי כרמל בחיפה ששמה שכר הלימוד מטורף.
אשמח אם תייעצי לי מה לעשות במגבלות הזמן/העבודה וכמובן האפשרות ללמוד בערב באזור חיפה/צפון.
אני מאוד מבולבל ולא רוצה שוב לזרוק כספים לשווא ומצד שני לא רוצה לפספס שוב שנה.
תודה משה
ש
שני יונגר
מכללות ציבוריות בצפון
שלום משה,
בהחלט במסלול מימון ובנקאות יש לא מעט קורסים הדורשים חישובים. אך גם במסלולי לימוד כמו פסיכולוגיה יש ללמוד מתמטיקה וסטטיסטיקה. לכן, מה שאני מנסה לומר לך הוא שמאוד קשה להתחמק מזה.
שווה שתלמד עם מורה פרטי, אולי אפילו כדאי שתשקיע באבחון (אולי יש לך דיסקלקולציה). בכל מקרה לא צריך להצטיין בכל הקורסים. ובתואר ראשון במנהל עסקים יש כל מיני מסלולים מעניינים. אם אתה לא רוצה רק תואר אקדמי לשם התואר, אז אין הרבה ברירות, לצערי.
באזור הצפון תוכל למצוא מכללות ציבוריות, בהן עלות התואר היא אוניברסיטאית. לא חייבם לשלם עשרות אלפי שקלים בשנה כדי ללמוד לתואר ראשון. בין המכללות תמצא את מכללת הגליל המערבי, עמק יזרעאל, תל חי ועוד.
אין לימודים קלים, כמעט לכל סטודנט יש את התחום שבו הוא מתקשה, אבל צריך ללמוד איך ללמוד בין היתר ולהיפרד מהפחדים שמורים לא טובים מבית הספר יצרו אצלנו.
מה אתה אומר?
בברכה, שני
מ
משה
היי שני
אז ככה
מה את היית עושה במקומי? האם ללכת לתואר במדעי החברה כלשהוא רק כדי שיהיה תואר ביד או לעשות מאמץ וללכת ללמוד מנע"ס בלימודי ערב? אבל מה אני עושה עם נושא המתמטיקה.
אשמח אם תמליצי לי על מקומות לימוד באזור חיפה והסביבה (חוץ ממכללת כרמל) בהם ניתן ללמוד בשכר לימוד אוניברסיטאי והכי חשוב במסגרת של לימודי ערב ובתוכניות המתאימות לאנשים עובדים.
אגב, רשמת שגם בתארים במדעי החברה יש סטטיסטיקה אז זה נכון אולם מדובר בקורס אחד אולי ולא בשלושה כמו בלימודי תואר ראשון במנע"ס. לא כך?
תודה משה
י
ירון צ.
תואר לאנשים עובדים
הי משה, אם אתה יכול להרחיב קצת את האזור הגיאוגרפי אז במכללה האקדמית בית ברל יש מסלולים מיוחדים לאנשים עובדים. התואר הוא של האוניברסיטה הפתוחה (במדעי החברה והרוח) אבל ההתמחות היא של המכללה בתחומים מאוד מעניינים ומאוד פרקטיים. ביניהם: פיתוח ארגוני ויישוב סכסוכים, ניהול מידע וידע, מדיניות ציבורית וקרימינולוגיה. היתרון הגדול הוא שזה תואר לאנשים עובדים ושהלימודים הם בקבוצה (ולא עצמאית בלבד כמו באוניברסיטה הפתוחה). הלימודים הם יום בשבוע במשך 3.5 שנים. זו סביבה מאוד תומכת ומכיוון שממילא אתה מגיע רק יום אחד אז אולי המיקום הגיאוגרפי פחות רחוק. יש הרבה מאוד סטודנטים בתכניות האלו שמגיעים מהמגזר הציבורי בגלל תנאי הלימודים הנוחים. אם זה רלוונטי לך – מציע לך לבדוק את הנושא. ירון
מ
משה
היי ירון
לצערי יום בשבוע להעדר מהעבודה זה בעייתי. היכן נמצא בית ברל?
האם לדעתך לרדת לגמרי מהנושא של לימודי מנע"ס לתואר ראשון (בגלל שנאת המתמטיקה/חישובים וכו') וללכת על לימודי תואר במדעי החברה? מה יש לך עוד להמליץ לי באזור שלי (חיפה/קריות/עמקים)?