שלום אני עו"ד ויש לי תואר ראשון גם בפסיכולוגיה אני חושבת להמשיך ללימודי תואר שני אבל אני ממש מתלבטת מה ללמוד האם להמשיך במשפטים או ייעוץ ארגוני או בכלל הסבה למקצוע אחר...מה יותר כדאי? מה שמטריד אותי זה האם תואר שני משפטים ייתן לי משהו או שזה סתם תעודה על הקיר ..ואחרי משפטים אני לא יודעת אם ייעוץ ארגוני זה גם תואר שיש בו הצפה ושקה למצוא בו עבודה ? ואם בכלל לעשות הסבה לדוגמה ואלך לכיוון ההוראה או שגם יש הרבה מורים שלא מוצאים עבודה ?!
ש
שני יונגר
שינוי כיוון תעסוקתי
שלום מנאר,
אני מניחה שאם תואר שני במשפטים יכול להביא לך תועלת או לא, את יכולה לדעת לפי מה שאת עושה כיום. אם לא ידוע לך על תועלת אפשרית מהלימודים, חבל באמת על ההשקעה.
לגבי תואר בייעוץ ארגוני או שינוי מקצועי מכל סוג שהוא. אני מניחה שאת מעוניינת לשנות כיוון ולהפסיק לעסוק במשפטים. ייתכן אם כך שלימודי ייעוץ ארגוני יהיו טובים לך, אך קחי בחשבון כי התחום הוא בעיקר של עצמאיים, אם מתאים לך אופי העבודה העצמאי, אז נהדר.
לגבי עניין ההצפה בשוק, ישנה הצפה בכל תחומי התעסוקה בארץ, לצערי. ולכן זה הופך את הכל להרבה יותר מסובך. בחרי לעשות מה שתאהבי או מעניין אותך והילחמי על מקומך.
בברכה, שני
מ
מנאר
התלבטות תואר שני
תודה רבה על התשובה המהירה.. אבל הבעיה בייעוץ ארגוני היא שאף פעם לא התעסקתי בתפקיד ניהולי או של יחסי אנוש רק עבדתי בתקופת לימודיי בשיווק .. הבנתי שעדיף ניסיון לא?!?
ע
ענת מאוניברסיטת תל אביב
תגובה לתואר שני במשפטים או ייעוץ ארגוני
שלום, אם המטרה בלימודי התואר השני היא רכישת עיסוק יישומי, לא הייתי ממליצה על תואר שני במשפטים. תואר זה מיועד בעיקר למי שמעוניין לעסוק במחקר תיאורטי בתחום, אולי להמשיך לקריירה אקדמית. מבחינת סיוע לקריירה הוא לא ממש תורם.
לגבי התחומים של ייעוץ ארגוני והוראה, יותר קשה לי לתת תשובה חד משמעית. אני דווקא יודעת שתמיד יש ביקוש למורים, במיוחד בתחומי המדעים. לגבי יעוץ ארגוני, מצד אחד, חשוב לדעת שמדובר בתחום בו עובדים בעיקר כעצמאים או פרי לנסרים וצריך מידה רבה של אסרטיביות ויכולת "למכור את עצמך" על מנת להשיג עבודות. האם יש בך את זה? מצד שני, ניתן להגיע מתחום זה גם לעיסוק בנושאים נוספים כמו משאבי אנוש או הנחיית קבוצות, כך שיש פה מגוון אפשרויות. בהצלחה , ענת מאוניברסיטת תל-אביב