שלום שני! אני מתלבטת לגבי לימודים לתואר שני בייעוץ ארגוני בבר אילן (3 סמסטרים), לבין ייעוץ חינוכי (שנתיים וחצי), ו/ או תעודת הוראה בבן גוריון (2 סמסטרים), בתחום סוציולוגיה פסיכולוגיה, כי זה מותנה לתחום הלימודים ממנו באתי. הכל מעניין אותי, אך השיקולים שלי הם אלו: שיהיה זה תואר במסלול קצר יחסית, בשל היותי רווקה בת 39 שלא רוצה לשקוע בלימודים תובעניים וכן לתת עדיפות לבניית קן משפחתי, וכמו כן, שיהיה זה תואר מעשי, שיאפשר לי להשתלב בתחום לאחר הלימודים. שאלה 1: תעודת הוראה תפתח לי הרבה אפשרויות להמשך לימודים (ייעוץ חינוכי, אבחון דידקטי ועוד). האם גם תפתח לי אפשרות לתעסוקה רבה בתחום אותו אני מוגבלת ללמוד שם- פסיכולוגיה סוציולוגיה? (כי אלו לימודי התואר הראשון שלי) ב. האם ניתן להתקבל למשרד החינוך גם לאחר גיל 40? שאלה 2: האם לימודים לייעות ארגוני בבר אילן ייתנו לי עבודה בסוף התואר? שאלה 3: יותר קוסם אותי לעבוד בתחום החינוך, אך פחות ההשקעה הנדרשת מפאת הנסיבות. האם אוכל להשתלב בתחום הייעוץ החינוכי באיזושהי דרך, לאחר הלימודים בייעוץ הארגוני? תודה מראש, גלית
ש
שני יונגר
ייעוץ חינוכי או ייעוץ ארגוני
שלום גלית,
השאלה לגבי הגיל בו ניתן להיכנס למשרד החינוך עולה אחת לכמה זמן. אני יודעת שיש עם זה עניין שכמובן אינו רשמי, אך יש גיל ממנו לא ניתן להכנס למשרד החינוך. עם זאת, אני לא יודעת לומר לך מהו. אם את מכירה מורים או מורות, הם יוכלו לומר לך אולי אם הם מכירים את השמועות.
לגבי הייעוץ הארגוני, ממנו לא תוכלי להגיע לייעוץ חינוכי, כי אין קשר בכלל בין התחומים. ובתחום הזה, חשוב לי להדגיש לפניך כי עיקר העבודה היא כעצמאית בתחום. אם עצמאות מתאימה לך ואת בעלת ניסיון ניהולי בתפקידים שעשית בעבודה, אז כדאי שתלמדי את התואר הזה. אם לא מתאימה לך עצמאות עדיף לוותר על התחום. אין בו הרבה מקום לשכירים.
אולי אם תספרי לי על הרקע התעסוקתי שלך, אצליח למצוא תחום שיכול לתת לך את מה שאת רוצה לעשות באופן קצת אחר. אשמח לפרטים.
בברכה, שני
ג
גלית
המשך התלבטות בבחירת תחום לימודים לתואר שני
שוב שלום! תודה על תגובתך המהירה להודעה ששלחתי מאתמול. התלבטתי לגבי לימודים בין תעודת הוראה, לביץ ייעוץ חינוכי או ייעוץ ארגוני. ביקשת שאספר לך על הרקע התעסוקתי שלי ואולי תצליחי למצוא תחום שיכול לתת לי את מה שאני רוצה לעשות, באופן קצת אחר. אז ככה, הניסיון שלי מתמצה בעיקר בתחום המכירות ושירות לקוחות. אני לא אוחזת בניסיון עשיר אחר, גם לא ניהולי. ייתכן שלהיות עצמאית יכול להתאים לי, אך לא התנסיתי בזה עד היום. אני מחפשת עבודה עם גיוון, ערך מוסף, תרומה לזולת, שעוסק בהנעת ובקידום דברים. אני מוכשרת בכתיבה, בצילום, בשיח עם אנשים, במשא ומתן. אני אוהבת לייעץ. פחות לעמוד מול קהל גדול, יותר אחד על אחד. אני חושבת שאני יותר חושבת על התארים האלה ממקום תכליתי שייתן לי תעסוקה, ואני לא באמת בטוחה עד כמה הם מתאימים לי, אם כי אני סבורה שעם כישרון, יוזמה, יצירתיות והנעה- גם בהם אוכל להצליח. שבת שלום ותודה מראש! גלית