אני בעלת תואר ראשון מהנדסת תעשיה וניהול בהתמחות במערכות מידע, אני עובדת בעירייה 5 שנים בנושא של בקרת פקודות לתשלום לספקים, אני מאוד רוצה שהדלתות יפתחו בפניי וללמוד תואר שני אבל אינני יודעת במה? מנהל עסקים/משפטים או להוציא עוד תואר ראשון? אני כרגע לא נוגעת כל כך בתחום שלמדתי ואני מאוד רוצה להמשיך ללמוד. איפה כדאי לי ללמוד ?ומה ללמוד?
ש
שני יונגר
מה ללמוד? האם ללמוד?
שלום אורלי,
ראשית, תואר שני במערכות מידע קיים באוניברסיטאות, תל אביב וחיפה. כך שאם זה מה שתבחרי ללמוד, אלו האפשרויות שלך.
העבודה שאת עושה היא עבודה של תעשייה וניהול, אך אני מניחה שמה שמעכב אותך היא העובדה שאת עובדת בעירייה ושם מאוד לא פשוט להתקדם. לכן, אני חושבת שאולי כדאי שתנסי לעבור למקום עבודה אחר בתחום התעשייה וניהול לפני שאת ממשיכה ללמוד, כי עומס בלימודים יכול להפריע למעסיקים לקלוט אותך לעבודה חדשה.
מנהל עסקים יכול לקדם אותך לכיוונים ניהוליים, אך כדאי מאוד שתעבדי במקום עבודה המאפשר זאת, ולכן לא מומלץ כרגע. לגבי משפטים, אם את רוצה להיות עו"ד זה דבר אחד, אך ללמוד לתואר שני במשפטים ללא משפטנים, לא יתרום לך בפוזיציה הנוכחית שלך.
לכן אנחנו חוזרים לאותה הנקודה, חפשי עבודה בארגון שגם יאפשר לך קידום בעתיד. כך אני חושבת.