היי לכולם אני במצב שאני פשוט לא יודעת מה לעשות... התחלתי ללמוד השנה פיזיותרפיה בחיפה...אני מאוד אוהבת את הלימודים והתאמצתי מאוד בשביל להתקבל לחוג הזה... הבעיה הגדולה היא שהמצב בארץ ממש לא משהו מבחינת הפיזיותרפיה, אם קודם לכן חשבתי שתהיה לי עבודה אבל אני לא ארוויח מי יודע מה [קיוויתי שיהיה לי סיפוק יומיומי מהעבודה, בכל זאת עבודה שבה עוזרים ואנשים מוקירים לכם תודה...] אז כיום אני יודעת שהמצב הוא על הפנים ולא חסר פיזיותרפיסטים מובטלים בגלל שאין תקנים ממשרד הבריאות ומנגד יש הצפה מטורפתתתת של פיזיותרפיסטים... המל"ג רק פותח עוד ועוד תוכניות לימוד פיזיותרפיה במכללות כגון צפת, אריאל, קרית אונו, בני ברק [לחרדיות]...כי כמובן שזה משתלם כלכלית לפתוח עוד ועוד חוגי לימודים.... אני עכשיו במצב שאני אסיים ללמוד רק עוד 3 שנים... ולא ידוע איך יהיה המצב של המקצוע הזה בארץ... נוכחתי לשמוע אתמול את יו"ר העמותה לקידום הפיזיו' מדבר על כך שאין צורך בפיזיותרפיסטים במדינה עד שנת 2020!!! אינספור פיזיותרפיסטים עובדים בחצאי, שלישי משרה ומרוויחים גרושים.... עושים דברים שלא קשורים למקצוע כלל וכלל...
אבל אני.................מה לעשות התאהבתי במקצוע.....אהבה אסורה.... קשה לי לעזוב בפירוש! אני אוהבת את הלימודים ברמות, אבל אני ממש מפחדת לעשות את הצעד הזה.... יש לי את האופצייה לעבור לטכניון להירשם לביוטכנולוגיה ומזון ולהיות מהנדסת...להרוויח יפה מאוד לעבוד באיזה מפעל/חברה ולשבת רגל על רגל במשרד...אולי למצוא סיפוק בדברים אחרים כמו התנדבות או גידול משפחה וכדומה, לאו דווקא במקצוע... שם המצב הוא כמו בפיזיותרפיה....הצפה וכדומה...
יש גם את האופצייה לעבור לריפוי בעיסוק אבל השאלה היא אם גם
ההיגיון אומר משהו אחד והלב אומר משהו אחר.... מה אתם אומרים?
ש
שני יונגר
ללכת עם הלב או ללכת עם הראש?
שלום,
את שואלת את השאלה של השאלות. ללכת עם הלב או ללכת עם הראש. תשובה לשאלה הזו אין. כי יש את אלו שהולכים עם הראש ויכולים עדיין לחוש מסופקים מדברים אחרים בחייהם למרות שהעבודה היא לא אהבת חייהם. ויש את אלו שלא ינוחו עד שימצאו את מה שהם אוהבים לעשות.
את על פניו ברת מזל, שאת יודעת מה את אוהבת. עם זאת התחום הפך מעט בעייתי בשנים האחרונות. מה שאני מציעה הוא שתקחי בחשבון ללמוד תחום נוסף שיוכל לכלכל אותך בזמן שאת עושה את מה שאת אוהבת. כמו טיפול בכל מיני תחומים, טיפול בתנועה או טיפולים במים וכו'. כך תשארי בסביבה של התחום שלך ואולי אף תהיי מקצועית יותר מאחרים בתחום בגלל הידע והכישורים מתחום הפיזיותרפיה.
זו הדרך להישאר בתחום שלך. האפשרות השנייה היא ללכת ללמוד מה שפחות מעניין אותך ולקוות שתאהבי את העבודה בסופו של דבר.