שלום, סיימתי תואר ראשון במנהל עסקים וחשבונאות אך לא המשכתי לשנת השלמה מכיוון ואנחנו בודקים כיוון של הגירה ואין לי טעם להמשיך פה בראיית חשבון. רציתי לשאול אם ידוע לך על קורס בתחום הכספים שיכול להתאים לי גם לעבודה בחו"ל ? והאם הקורסים שעשיתי בחשבונאות במהלך התואר (והיו הרבה) נחשבים לי כהנהלת חשבונות מסוג כלשהו? הם תורמים לי במשהו כרגע ? מה אני יכולה לעשות עם התואר הזה ? או שאני צריכה לקחת קורסים מקצועיים אחרים ? מקווה שתוכלי לעזור לי ! תודה :)
ש
שני יונגר
מה לעשות עם תואר ראשון במנהל עסקים וחשבונאות
שלום מור,
בפורום הזה אנו מתמחים בלימודים בארץ. לפרטים בנוגע ללימודים בחו"ל או המיועדים לחו"ל אני ממליצה שתפני לפורום חו"ל.
הקורסים שלמדת אינם נחשבים כקורסים בחשבונאות, אך אם תבחרי ללמוד הנה"ח או חשבות שכר ככל הנראה תקבלי מספר פטורים על סמך התואר הראשון שלך, אך זה תלוי בביה"ס בו תבחרי ללמוד. לא בטוח שהקורסים הללו יסייעו לך במשהו בחו"ל, כי ייתכן והחוקים שונים מאוד בין ישראל למדינות אחרות גם מהבחינה החשבונאית, אז אולי לא כדאי להשקיע.
עם התואר שלך את אמורה להתקבל לעבודה בארגונים פיננסיים לתחומים זוטרים. אני לא חושבת שאת חייבת ללמוד. בכל מקרה הכל תלוי מתי את מתכננת את ההגירה מישראל. אולי כדאי שתשקלי לעבוד בבנקאות. זה תחום מאוד מבוקש בהרבה מדינות בחו"ל. ובאופן כללי מקצוע שטוב להתחיל בו.