שלום, מעוניינת לעבור ממכללה X (למדתי שם תעשייה וניהול) לאו"פ או למכללה אחרת נחשבת. חשוב לי לצאת עם תואר מהנדס שההתייחסות אליו תהיה רצינית ושיפתח לי דלתות. מאחר ואין לי: פסיכומטרי, בגרות 4 יח בפיזיקה ומתמטיקה, אני לא מעזה ללכת לאוניברסיטה, בנוסף אני מעוניינת לשלב עבודה במשרה מלאה. הפחד שלי הוא שאתקשה בלימודים בפתוחה (אעפ"י שאני יכולה להעיד על עצמי כמי שיש יכולת לימוד עצמי גבוה) ושלא יכירו לי בקורסים שעשיתי (בערך 60 נ"ז מתוך 160 נ"ז). מה את ממליצה? תואר של אוניברסיטה או של מכללה? בנוסף חשוב לי לציין שאני מגיעה מהתעשייה (בעלת ניסיון של 4 שנים בתחום מערכות מידע).
א
אודי
לא פשוט בכלל
אני אומנם לא איזה פרופסור, אבל ראיתי את הפניה שלך, וחשבתי להגיב... קודם כל, חשוב לדעת שאם את רוצה לשלב משרה מלאה, אז הפתוחה תהייה נוחה, אבל חשוב שתדעי לקראת מה את הולכת, ואפילו לקחת אפשרות של סיום התואר בתקופה ארוכה מהמקובל בתואר במוסד אקדמי "מסודר". אני בוגר של המכללה להנדסה בי-ם, ואני רוצה להרגיע אותך, מצאתי עבודה כמהנדס מכונות מהר יותר מחברים שלמדו בטכניון, אז אל תתבססי יותר מדי על שמועות וסיפורים. לא ציינת איפה את גרה, ואם את מחפשת לשלב עבודה ולימודים אז לא תהייה לך ברירה אלא למצוא מקום קרוב לבית. אם את מאיזור ירושלים, ממליץ לברר לגבי מכללת עזריאלי להנדסה, זה השם החדש של איפה שלמדתי.