אני מעוניין להתחיל בשנה הבאה ללמוד מנהל עסקים וכלכלה במסלול ערב . החלטתי שלא יתאפשר לי לעשות פסיכומטרי כי אני לא יספיק להירשם לשנת הלימודים הבאה וכי הבנתי שבממוצע בגרויות 97 לא מחייב בכל מקום פסיכומטרי.
הגעתי למסקנה שיש שני מקומות אפשריים שמאפשרים לי מסלול ערב שהם :המרכז האקדמי פרס והקריה האקדמית אונו.
ההתלבטות היא כרגע בין שני המקומות ,היתרון של אונו זה שיש להם מסלול שמשאפשר ישירות לתואר שני ,אבל השכר לימוד שם יותר יקר.
שכחתי לציין שהלכתי לייעוץ בשתי המקומות .
מה מומלץ יותר? האם יש עוד מקומות מומלצים? כמו כן בשביל אונו הנני נדרש לעבור מבחן במתמטיקה כי הציון שיש לי כיום במתמטיקה לא מספיק ולעבור מבחן עיון באנגלית.
ובשביל המרכז האקדמי פרס הנני נדרש רק לעבור מבחן מיון באנגלית .
אגב ,האם במבחנים האלה מקבלים הקלות אם היו לי בזמן התיכון...
תודה, ערב נעים
ש
שני יונגר
תואר ראשון במנהל עסקים
שלום דניאל,
אינני יכולה להוות בין המכללות השונות, אך אני ממליצה שתלמד במסלול שיותר מתאים לך מבחינת סדר יום. לגבי מסלול המאפשר המשך ישיר לתואר שני, תלוי אם לך יש יתרון בכך או לא. בדרך כלל מקובל יותר להתחיל לעבוד ורק לאחר מכן להחליט על המשך לימודים לתואר נוסף או לימודי תעודה. הרי תוכל ללמוד לתואר שני בכל מקרה, לא משנה עם איזה תואר תתחיל את דרכך המקצועית.
אפשרויות נוספות למכללות שבהן תוכל להתקבל ללא פסיכומטרי הן: מכללת רחובות, מכללת רמת גן ובאוניברסיטה הפתוחה.