שלום, לאחר התלבטויות רבות צמצמתי את בחירת המקצוע לתואר הראשון לאופציות הבאות: מדעי המדינה ושירותי אנוש באונ' חיפה מדעי המדינה ותקשורת באונ' חיפה מדעי המדינה ומנהל ציבורי במכללת גליל מערבי (בסמכות אונ' בר אילן) מנהל מערכות בריאות במכללת עמק יזרעאל
המטרה שלי בסיום הלימודים או אף במהלכם, לעבוד במגזר הציבורי או בארגונים שונים במשרה אדמניסטרטיבית. ומשם להתפתח ולהתקדם. כמו כן, חשבתי לעשות את אותה העבודה במערכת הבריאות או בארגונים הקשורים למתן עזרה בריאותית, אך בהתחלה גם כל משרה אחרת שבה אוכל לצבור נסיון יכולה לעזור. השאלות הן כאלו: איזה תואר יכול לעזור לי בצורה הטובה ביותר לשם מטרה זו? במידה וארצה להמשיך ללימודי תואר שני, חוץ מהתחומים הקרובים לנושאי התואר הראשון, מה אוכל ללמוד? (בעיקר אלו הקשורים לבריאות וביולוגיה)
ש
שני יונגר
תואר ראשון במדעי המדינה
שלום רחל,
אני מציעה שתכנסי לפני את מחליטה סופית לאתר של משרדי הממשלה ותראי את רשימות הדרושים. יש לא מעט אפשרויות שם יכולות לעניין אותך.
לימודי מדעי המדינה מכוונים לתפקידים בתחום הפוליטיקה והממשל. לעבודה בארוגנים ציבוריים לא בהכרח צריך את התואר הזה. אך זו התחלה לא רעה בכלל.
לגבי תואר שני בתחומי הבריאות או הביולוגיה. אם את מעוניינת ללמוד לתואר שני בניהול מערכות בריאות, אין בעיה להגיע לשם מתורא ראשון בתחום מדעי המדינה, אך לביולוגיה תוכלי להגיע רק מתואר ראשון תבחום המדעים או הביולוגיה.