שלום, אני אמא לפעוט בן שנה וחצי, כעת סיימתי תואר בהנדסת ביוטכנולוגיה ועובדת בתחום. מאז שילדתי, האמהות שינתה את חיי מאוד והבנתי שאני מעוניינת שילדי יהיה במקום הראשון וחשוב לי לעבוד בשעות נוחות- דבר שמשפיע על עתידי המקצועי בתחום בו אני עוסקת כיום. בתקופה האחרונה אני שוקלת כיוונים שונים של הסבה מקצועית- להוראה לגיל הרך/ סיעוד (לפני שהתחלתי את לימודיי ידעתי שמאוד מתאים ומושך אותי לעבוד עם ילדים..)
אשמח למעט הכוונה ואולי תחומים נוספים הקשורים לתחום אותו למדתי שאולי טרם חשבתי עליהם..
ש
שני יונגר
מקצועות הטובים לאימהות
שלום הילה,
אני חושבת שאינני יכולה להמליץ על מסלולים אחרים או נוספים, כי זה מאוד תלוי בך. אבל אני כן יכולה לתת לך יתרונות וחסרונות של כל אחד מהתחומים שתארת כאן כאפשרות. חינוך לגיל הרך וחינוך בכלל- מאפשר נוחות כמעט מלאה בגידול הילדים כי יש חופשות מקבילות ומשרה מלאה ברוב המקרים מסתיימת בשעות שבהן גם המסגרות של הילדים מסתיימות ולכן אפשר גם לעבוד במשרה מלאה וגם להיות אמא ללא מצפון כואב. סיעוד- יש אפשרות לעבודה במשמרות או לעבודה בקהילה, תלוי מה מתאים לך. בתחילת הדרך את תצטרכי לעבוד בכל מקרה במשמרות עד שתוכלי לעשות הרחבת הסמכה לתחומים אחרים שיותר מאפשרים אימהות. במשמרות זה לא קל יחד עם גידול משפחה, אבל רבות עושות זאת.
עבודות נוספות שמאפשרות עבודה בשעות יחסית נוחות הן: כל תחומי הביטוח למיניהם, חשבות שכר או הנה"ח, אם מי מאלו מעניין אותך ואם עבודה משרדית מתאימה לך. תחומים של חינוך בלתי פורמאלי יכולים להיות מאוד גמישים בשעות העבודה.