שלום. אני בת 30, גרושה, אמא לשני ילדים בגילאי ביה"ס יסודי. יש לי תעודת בגרות מלאה. אין פסיכומטרי.
למדתי המון קורסים מאז התיכון, חלקם סיימתי וחלקם לא, ותמיד הגיע שלב שמייד לאחר סיום הלימודים או במהלכם, מצאתי שהתחום משעמם ועברתי אז לתחום אחר. לגבי עבודות: עבדתי לרוב במשרות חלקיות בגלל היותי אמא, בתחום השירות והמכירות. היו גם שלבים של ניסיון להקמת עסק - ללא הצלחה. הייתי רוצה סוף סוף לאחר כל התזוזות האלה למצוא תחום שאני אוהב ושיפרנס אותי בכבוד. חשוב לי שהעבודה תיהיה מתגמלת כספית אבל עוד יותר שתיתן סיפוק מהמקצוע. שלא יהיה משעמם ותמיד יהיה לאן להתפתח בעבודה כזאת, בעיקר שלא יהיה משעמם. אני ממש מבולבלת, לא יודעת לאיזה כיוון ללכת, במה לעבוד, מה ללמוד, ומתי? בגלל שאני חייבת לעבוד ואין לי אפשרות רק ללמוד, כניראה שאוניברסיטאות לא יתאימו לי למרות שמעניין אותי מדעי הרוח, ואת זה לומדים בעיקר באוניברסיטאות. מה לעשות????
בתודה מראש, דינה
ש
שני יונגר
לימודים וקריירה לבני 30+
שלום דינה,
את בהחלט מספרת פה סיפור שמשותף לבני 30+ רבים מאוד. אני בטוחה שאין זה מנחם אותך שמצבך דומה לזה של רבים אחרים, אך ההתמודדות היא בדרך כלל באמצעות גורם שלישי. יש הפונים לקואוצ'רים ויש הפונים לייעוץ במכוני ייעוץ לקריירה ולימודים, הכל תלוי במה שמתאים לך ובמה שאת מוכנה להשקיע בכך.
לגבי לימודי מדעי הרוח, אין בהם הרבה טעם בגיל 30+ כי הם לא פרקטיים ולא נותנים מקצוע ברור ביד שמאפשר תעסוקה. צריך להיות יורת ממוקדים בשלב זה של החיים.
אני חושבת שייעוץ של כל גורם, מקצועי רשמי או לא רשמי הוא מה שאת זקוקה לו.