שלום רב , אני בן 30 הנדסאי אלקטרוניקה (לא מדופלם ), עובד בהיי טק משרה מלאה יש לי בת קטנה וחמודה , עכשיו הגיע הזמן שאם אני רוצה להתקדם מבחינת קריירה אני חייב לעשות תואר ויש לי כמה התלבטויות קשות מאוד , אשמח מאוד לעזרתכם : 1. מכיוון שאני הנדסאי אלקטרוניקה ואוהב את התחום אני חושב ללמוד מהנדס אבל הלימודים מאוד קשים מכיוון שזה הנדסה ודורשים השקעה רבה מאוד הן בבית והן במכללה , אני מפחד שאני לא אצליח לשלב עבודה במשרה מלאה בתפקיד אחראי מחלקה + משפחה + לימודי הנדסה . 2. ללמוד תואר ניהול במכללה פרטית שם הלימודים יהיו הרבה יותר קלים בלימודי ערב תוך 3 שנים אני יכול לסיים את התואר מבלי "להיקרע " יותר מדי , אבל אני לא יודע אם תואר כזה כללי בניהול ייתן לי משהו בעתיד מבחינת קידום הקריירה שלי . כמובן שתואר כזה גם מבחינת עלות הוא פי 2 מתואר הנדסה.
אשמח לעצתכם ועזרתכם תודה
ש
שני יונגר
הכל תלוי במקום העבודה
שלום יבגני,
אתה שואל שאלה שרק אתה יכול לענות עליה. ואני חושבת שאולי כדאי להפנות את השאלה הזו למקום העבודה שלך. אינני יודעת אם אתה רוצה להתקדם בעבודה בתוך מקום העובדה הנוכחי שלך, אבל אם זה הכיוון אז כדאי שתעשה בדיקות בתוך מקום העבודה.
מכיוון שלא משנה באיזה מסלול תבחר ההשקעה היא של מספר שנים, כדאי מאוד שתדע מה מחכה לך בסוף הדרך הזו.
הנטייה שלי היא לומר לך ללמוד לתואר ראשון בניהול, הרי זה מה שחסר לך כדי לנהל צוות, תואר אקדמי. אך אם במקום העבודה שלך תוכל להתקדם לתפקיד ניהולי רק עם תואר בהנדסה, אז אין שאלה.