שלום רב. ברצוני ללמוד ארכיאולוגיה בריטית. רציתי דעות והצעות: 1. להתחיל ללמוד בבריטניה כבר מהתואר הראשון- האם ידוע לכם על אוניברסיטה מומלצת במיוחד? 2. לעשות תואר ראשון בארכיאולוגיה בארץ ולקוות שעצם העובדה שהתחלתי כבר ללמוד מזרח קדום ובכך פספסתי רקע חשוב בהיסטוריה בריטית לא תפריע לי יותר מדיי. האפשרות הזו בעייתית גם כי לפני כשנתיים התגלה אצלי לופוס עורי, ולפיכך עליי להימנע מחשיפה לשמש, ואני חושבת שבבריטניה הסכנה מכך תהיה פחות חמורה (ובעיקרון החלום שלי תמיד היה ארכיאולוגיה ספציפית בבריטניה), 3. האם יש לכם רעיונות אחרים\דרכים אחרות בהן אוכל ללמוד ארכיאולוגיה בריטית? כי אני לא לגמרי בטוחה שאני יכולה להרשות לעצמי ללמוד בבריטניה, אבל אני לא רוצה לוותר על החלום. 4. האם ידועה לכם דרך כלשהי בה אוכל ללמוד היסטוריה ובכל זאת להגיע לעסוק בחקר ולהתמקצע בבריטניה, וכך לא אצטרך להסתכן בחשיפה לשמש? ואם כן, ידוע לכם איך אני יכולה להתחיל בזה בארץ אבל להתקמצע ספציפית בבריטניה העתיקה? קיים חיסרון שחלק גדול מהלימודים יכלול היסטוריה מודרנית\לא מספיק עתיקה ואזורים מחוץ לבריטניה, ואני מניחה שהחיסרון הזה קיים בכל אוניברסיטה, לפחות במהלך התואר הראשון. השאלה היא אם מוכרת לכם דרך, לפחות לתואר שני, להמשיך בכיוון הזה, כדיי שאמצא דרך כלשהי לחקור היסטוריה בריטית (אני מדברת בעיקר על לגלות עובדות חדשות לגמרי, לא פרשנויות היסטוריות חדשות להיסטוריה ידועה, או לכל הפחות לא רק פרשנויות, אלא גם עם סיכוי כלשהו לגלות מתי במהלך חיי עובדה חדשה לגמרי, לא משנה עד כמה היא קטנה).
תודה רבה מראש!
ש
שני יונגר
לימודי ההיסטוריה הבריטית
שלום איילת,
להמלצות על לימודים בחו"ל את מוזמנת לפנות לפורום חו"ל. כאן בפורום אנו מתמחים בלימודים בישראל.
לא ידוע לי על מסלול העוסק בבריטניה בלימודים האקדמיים בישראל. יש לך אפשרות ללמוד במסלול להיסטוריה ולארכיאולוגיה, בהמשך בתארים מתקדמים תוכלי לחקור את תרבות בריטניה. בכל מקרה אם את מעוניינת במחקר, עליך להתחיל בתואר ראשון כלשהו ולהתמקצע בתחום העניין שלך בתארים שני ושלישי.