היי, אני בת 30 מעוניינת ללמוד אבל אין לי ת.בגרות ופסיכומטרי בטח שלא. חשבתי להתחיל לשפר בגרויות ואז אולי למצוא איזשהו כיוון. אני רוצה ללמוד תואר ראשון בנושא הטיפול, ילדים. ולפי מה שחפרתי וחיפשתי הבנתי שאין דבר כזה. חייב ת.בגרות ו/או פסיכו. אבל אולי,במקרה,יכול להיות ש... יש דבר כזה לימודים ללא ת.בגרות ופסיכו? יש מכללות שלא דורשות יותר מדי ומלמדות נושאים אלו? יש מסלולים כלשהם ? משו ?? אני באמת רוצה להתחיל ללמוד אבל השלמת בגרויות וקורס פסיכו עכשיו בגילי זה מה 'שתוקע' ומונע ממני לעשות משהו בנדון. אשמח אם תעזרי, תכווני אותי בעיניין. תודה מראש ושבת מהנה. מירב
ש
שני יונגר
לימודי תואר ראשון ללא תעודת בגרות או פסיכומטרי
שלום מירב,
ללא תעודת בגרות וללא פסיכומטרי תוכלי ללמוד רק באניברסיטה הפתוחה או בשלוחות שלה במכללות השונות. גם אז קחי בחשבון כי תתקבלי על תנאי של ציונים מספקים בקורסים הנלמדים.
עם זאת, כדאי לדעת כי החל מגיל 30 לא חייבם בתעודת בגרות, אך עדיין מרבית המקומות דורשים פסיכומטרי כחלק מתנאי הקבלה.
לגבי הטיפול בילדים, לא ברור לי מה בדיוק את רוצה לעשות שהוא טיפולי, אולי המסלול שלך לא עובר בכלל בשערי האוניברסיטה אלא עדיף לך ללמוד לתעודה מתאימה. האם תוכלי לפרט בעניין?