שמי ענת, ואני כעת בפרשת דרכים כשאני מנסה להחליט היכן ללמוד ולאיזה מסלול ללכת. הכיוון שלי הוא טיפולי בתחום הוליסטי. אני בתהליכי סיום ההכשרה לטפל בשיטת WATERDANCE, המוכרת יותר כאחותה הבוגרת - WATSU. מדובר בטיפול במים חמים שבו המטפל מציף את המטופל עם אפשרות להצליל אל מתחת לפני המים, כשהמים מהווים המדיום המרכזי בטיפול.
אני מאד נמשכת ללימודי פסיכותרפיה, וכאן עולות הרבה שאלות. הבנתי שיש חלוקה בין לימודי תואר ללימודי תעודה - האם זה נכון? אם כן - האם לימודי התואר הם רק החל מתואר שני? כלומר - פתוחים לבוגרי תואר ראשון?
מה דרישת הסף ללימודי תואר שני בפסיכותרפיה, אם כאלה קיימים? האם אני חייבת תואר ראשון בפסיכולוגיה או שיש לי אפשרות ללמוד חינוך, למשל, בתואר ראשון, ואז להמשיך לתואר שני בפסיכותרפיה?
היכן הלימודים בארץ מתקיימים ללימודי תואר שני בפסיכותרפיה?
אני יודעת שיש סוגים רבים של פסיכותרפיה. אני נוטה לכיוון ההוליסטי, שאני לא יודעת לקרוא לו בשם הנכון - אם זה מזרח מערב, גופנית, הוליסטית או דינאמית. אשמח לעזרה גם כאן.
עכשיו עולה שאלה חשובה. אני מעוניינת לעשות לימודי תואר שני, ייתכן, בארה"ב. הייתי רוצה להתקדם לתחום הפסיכותרפיה. אם אני עושה לימודי תעודה בתחום הפסיכותרפיה בארץ - האם הם תקפים כתואר ראשון? האם אוכל להמשיך עם לימודי תעודה שכאלה ללימודי תואר שני או שעליי להשלים משהו?
אודה לכל מי שיוכל לעשות לי סדר בדברים, ואשמח אם תוכלו לומר מי אתם ומהיכן הידע.
תודה מראש
ענת
ש
שני יונגר
לימודי תואר שני בפסיכותרפיה
שלום ענת,
בהחלט יש חלוקה והבחנה מאוד ברורה בין לימודי תעודה ללימודים אקדמיים, אם כי יש תארים כיום הכוללים בתוכם גם תעודות רבות. לרוב תואר ראשון מהווה יתרון ללומדים לימודי תעודה, אך ההפך אינו מתקיים.
לגבי פסיכותרפיה, כדי להתיות פסיכותרפיסט יש ללמוד לתואר ראשון באחד מהתחומים הבאים: מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה ועו"ס בעיקר. ולהמשיך משם לתואר שני בפסיכותרפיה. כך שדרישת הסף היא להיות בעלת תואר ראשון רלוונטי. גם מלימודי תואר ראשון בחינוך עם ההשלמות המתאימות תוכלי ללמוד פסיכותרפיה. זה היתרון האדיר שבתואר בחינוך.
פסיכותרפיה הוליסטית למעשה לא עוסקת בכיוון ברור, הרי הוליסטי משמעו להסתכל על המכלול כולו ולא רק על נקודה או כיוון אחד. לגבי לימודים בחו" אנחנו בפורום הזה פחות בקיאים בתחום, לכן אני לא רוצה לתת לך תשובות שעלולות להיות שגויות ואני מאוד רוצה שתפני את השאלה הזו לפורום לימודים בחו"ל.
אם את לומדת לימודי תעודה בפסיכותרפיה הם לא יחשבו לך כחלק מהתואר הראשון או השני כי הם שונים מאוד מפסיכותרפיה הנלמדת בין כותלי האקדמיה והם מגיעים יותר מהכיוון של הטיפולים האלטרנטיביים שבישראל לא מעוגנים נכון להיום בלימודים שתחת פיקוחו של המל"ג.
לגבי השאלה עלינו, מנהלי הפורום הינם יועצי לימודים מומחים בעלי שנים רבות של ניסיון בהכוונה ללימודים אקדמיים או אחרים. אנו בקיאים בשדירות הלימודים תוכנם ומטרותיהם. תפקידנו ומקצענו הוא לתת מענה לכל הפונים והמתלבטים הרבים ממקום שאינו מחוייב למוסד לימודים ספציפי. זאת מלבד המכללות שנציגיהן נותנים מענה גם הם פה בפורום.
מקווה שעניתי על שאלותיך.
בברכה, שני
ע
ענת
פסיכותרפיה-בתגובה לתשובתך, שני.
שלום שני,
ראשית כל תודה על התגובה העניינית. אני אכן חושבת בהתייחס לדברייך ומהבנתי ללכת על לימודי תואר ולא תעודה. הייתי רוצה למצוא לימודי תואר ראשון שיתאימו לי שגם ישרתו את מסלול ההמשך ויאפשרו לי לעסוק במקצוע בינתיים תוך מיצוי מקסימלי של יכולותיי לתרום לחברה ולעצמי כאחד.
עו"ס וחינוך (עם תעודת הוראה) הם אמנם כיוונים פרקטיים, אך אינם מה שמתאים לי. האם יש איזשהו סיכוי להתקדם מפיזיותרפיה עם השלמת קורסים לפסיכותרפיה? על פניו נראה שהשניים מאד קשורים האחד לשני, ופיזיותרפיה הוא אכן מקצוע שאוכל לעסוק בו תו"כ לימודים. חשוב לציין שזה מתחבר עם העבודה שלי כמטפלת במים חמים, תחום שכבר עכשיו באפשרותי להתחיל לעסוק בו. אם זה לא אפשרי, מהן ההשלמות, אם ידוע לך, מתואר בחינוך?
להיכן אוכל לפנות להשלמה ותואר שני בפסיכותרפיה בארץ? מהם המקומות בהם לומדים את התחום, בפרט באזור הצפון?