שלום , רציתי לדעת הכול על קרימינולוגיה . אני מספר חודשים לפני גיוס וברצוני לשרת בשח"מ ולהיות שוטרת סמויה . לאחר שרותי אני רוצה ללמוד קרימינולוגיה וברצוני לדעת את כל תנאי הקבלה . למה בעצם צריך לעבור פסיכומטרי ,איך ניגשים ואיך לומדים על כך , ומה התועלת שתעזור לי בעתיד לאחרי סיום התואר ? תודה !
ש
שני יונגר
לימודי קרימינולוגיה
שלום בת אל,
כדי ללמוד קרימינולוגיה צריך שני תנאי קבלה תעודת בגרות מלאה ובחינה פסיכומטרית. הבחינה הפסיכומטרית נהגוה בכל מוסדות הלימוד האקדמיים כחלק מסינון המועמדים ללימודים. נכון להיום זה נמצא ככלי היעיל ביותר של מוסדות הלימוד לסינון ומיון מועמדים ללימודים.
לשמחתך, המסלול לקרימנולוגיה אינו דורש ממוצעים גבוהים ולכן תוכלי בוודאי לעשות זאת דיי בקלות. אני ממליצה לך לעשות קורס פסיכומטרי כבר עכשיו שיהיה תקף גם לאחר השחרור שלך מהשירות וכך תוכלי להכנס מייד ללימודים, אם תרצי.
הלימודים קיימים כמעט בכל מוסדות הלימוד מכללות או אוניברסיטאות, זה בהתאם למה שנוח לך טוב לך ומתאים לך. כדאי שבבוא היום תלכי לראות ולשמוע מספר מקומות ותבחרי בהתאם. הרי בסופו של דבר תבלי באותו מוסד לימודים כשלוש שנים.
לגבי התועלת, עם תואר ראשון לא ניתן לעשות הרבה, לכן קחי בחשבון תואר שני מייד לאחר התואר הראשון. עם תואר שני תוכלי למצוא עבודות מעניינות בשב"ס או במשטרה.