שלום. שמי שיראל. שנה הבאה ארצה לללמוד באוניברסיטה ואני לא יודעת איזה מסלול עליי לבחור כדי להגיע למקצוע בו ארצה לעבוד. בעתיד ארצה לעסוק או בפיתוח תרופות או בהנדסת מזון. שני התחומים מעניינים אותי, ואני לא יודעת באיזה מסלול ובאיזה אוניברסיטה עליי לבחור כדי להגיע למקצועות האלה. בנוסף, הבנתי שיש אוניברסיטאות שנחשבות יותר ואוניברסיטאות שנחשבות פחות. האם זה באמת יכול להשפיע על סיכויי הקבלה העתידים שלי לעבודה מסוימת אם בחרתי באוניברסיטה זו או אחרת? ועוד נקודה אחת - הבנתי שבכל מקרה בשביל להגיע לעבודות האלה אצטרך לעבור כמה תארים. יש אפשרות שאלמד תואר ראשון שגם יכוון אותי למטרתי וגם יפתח לי אפשרויות תעסוקה כבר אחרי תואר ראשון? תודה רבה מראש על העזרה.
ש
שני יונגר
הנדסת מזון או תרופות
שלום שיראל,
כאשר מדובר בהנדסות יש פחות צוךר בתואר שני לצורך עבודה בדרך כלל. אך זה תלוי לאיזה כיוון הולכים. לפחות ליריית הפתיחה התואר הארשון בהנדסה מספיק בהחלט. לגבי אחד משני התחומים, אני לא יכולה לעשות בשבילך את ההחלטה, זה השיקול שלך בלבד. אם את רוצה לדעת באיזה תחום נכון להיום יש יותר תעסוקה, אז בתחום פיתוח התרופות נכון להיות יש יותר עבודה. אך זה ממש לא אומר כלום על עוד 4 שנים מהיום. בעולמנו הכל יכול להשתנות תוך 4 שנים. לכן אני ממליצה שתלמדי את מה שיותר מעניין אותך מבין השניים.
לגבי עדיפות של מוסדות לימוד, זה נכון ברמה העקרונית, אך בשורה התחתונה אם את בוגרת אוניברסיטה בדרך כלל סיכויי ההצלחה שלך גדולים יותר בשנים הראשונות. לאחר מכן הניסיון מדבר יותר מהכל. ומכיוון שיש סיכוי טוב שתואר שני יהיה נחוץ בכל אחד מהתחומים הללו, כדאי לשמור על ממוצע ציונים הראוי לתואר שני.