שלום שני.. אני כרגע סטודנט לניהול משאבי אנוש שנה א'..בחרתי בתחום לאחר מחשבה רבה על קווי האופי שלי ותחומי העניין..סיימנו לאחרונה את הסמסטר וגיליתי שאני הרבה יותר מתחבר לקורסים העיוניים מאשר לריאליים ובאופן כללי אני הומני מטבעי, הצד הריאלי קשה לי וכמו כן השגתי את הציונים הנמוכים מבין הציונים במקצועות אלו..עוד דבר שקצת מעיק עליי הוא היחס גברים \ נשים במקצוע כאשר הרוב המכריע הוא לטובת הנשים..אני כמובן לוקח בחשבון שלא כל הקורסים שאני לומד ובפרט הריאליים יהיו קשורים לתעסוקתי העתידית אך השאלה עד כמה זה נכון...למען האמת בשלב זה אני די שוקל לבצע הסבה האמת ורציתי לדעת אלו תחומים נושקים לתחום זה.
תודה מראש.
ש
שני יונגר
לימודי משאבי אנוש
שלום רביד,
קורסים ריאליים הם מנת חלקם של רוב הסטונדטים. כי אי אפשר להתחמק בקלות מלימודי סטטיסטיקה למשל או מלימודי שיטות מחקר.
בכל אופן, אני מבינה את הבעייתיות של יחסי הנשים גברים בהרכב הכיתתי, ואתה בוודאי לא מופתע מכך. כך גם היחס הוא הפוך לחלוטין בלימודי הנדסות.
בכל אופן, למרות שלא הכל וורוד, גם במסלול המאוד נשי הזה לכאורה, יש לך יתרון גדול כגבר. מכיוון שאין הרבה גברים בתחום זה דווקא יתרון לאחר מכן בעבודה וגם לרוב הגברים בתחום משאבי האנוש קל יותר להתקדל לתפקידים ניהוליים ובכירים לעומת נשים. זו המציאות אם אנחנו אוהבים אותה או לא.
דבר אחרון, לפני שאתה עושה סיבוב פרסה ומתחיל מחדש, קח בחשבון כי כמעט בכלת ואר יש גם לימודים ריאליים, אך המינונים משתנים ואף פעם לא טובים בהכל או אוהבים את הכל.
אך אם בכל זאת אתה רוצה לשמוע על מסלולים שהם משיקים או מקבילים מבחינת התעסוקה לאחר סיומם, אז הראשון הוא מדעי ההתנהגות והשני הוא פסיכולוגיה. בנוסף גם מתואר במדעי החברה אפשר להגיע לתחום משאבי האנוש.
אני ממליצה שתמשיך במסלול שהתחלת בו אם עולם משאבי האנוש מעניין אותך ובו אתה רואה את עתידך.