שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב, יש המון מקצועות שמעניינים אותי אבל צמצמתי את האפשרויות שלי לאלה: -מדעי המוח באוניברסיטת תל אביב. -לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב. -מדעי הקוגניציה באוניברסיטה העברית. מעניין אותי לשמוע מאנשים שלומדים או למדו את התארים הספציפיים האלה ולדעת עד כמה הלימודים מעניינים/קשים והאם יש אפשרויות תעסוקה עם תואר ראשון או שחייבים להמשיך ללמוד עוד תארים. ועוד שאלה- אם אבחר במשפטים, האם כדאי לי לשלב את זה עם מקצוע נוסף כמו מנהל עסקים, כלכלה וכו'? אם כן, איזה הכי משתלם מבחינת תעסוקה? או שאולי ללמוד מקצוע נוסף כתואר שני אחרי שאני אסיים את ההתמחות במשפטים? כנ"ל לגבי מדעי הקוגניציה- כדאי לשלב עם פסיכולוגיה? אילו אפשרויות תעסוקה יהיו לי אחרי הלימודים? ובאופן כללי- איפה יותר כדאי ללמוד בת"א או בעברית? תודה מראש כל תשובה תעזור!!
ש
שני יונגר
מדעי המוח או מדעי הקוגניצה או משפטים
שלום תמר,
אינני יכולה להמליץ על מוסדות לימוד, אך אתייחס לתחומי הלימוד שציינת כאן. מדעי המוח ומדעי הקוגניציה הם מסלולים מאוד דומים. הכוונה היא לשילוב בין פסיכולוגיה למדעים. הרעיון עומד על הקשר גוף נפש. זה מקסים. מה שכן, כדאי מאוד לקחת בחשבון המשך לתואר שני לאחר התואר הראשון כדי למצוא עבודה טובה. אך יש עבודה גם עם תואר ראשון בלבד.
משפטים, הוא מקצוע מאוד תובעני, אם תבחרי לשלב אותו עם מקצוע נוסף זה יכול להיות נחמד ואף מועיל, אך קחי בחשבון את תחרות הציונים שיש במחלקה הזו וכדאי מאוד להשקיע 100% מהאנרגיה בתואר עצמו ולא להתפזר, זו דעתי. ללמוד לתואר שני במנהל עסקים זו אפשרות לא רעה לאחר תואר ראשון במשפטים, ואולי כדאית יותר אפילו.
לגבי מדעי הקוגניציה בשילוב עם פסיכולוגיה, זה מאוד תלוי בך ובמה שתרצי לעשות לאחר הלימודים. אם תחום המחקר הרפואי ועולם התרופות מענין אותך, אז אין צורך בתואר הדו חוגי, אך אם את מעוניינת לעבוד בתחומים כמו אבחון והשמה וייעוץ בתחומים מסויימים הקשורים לפסיכולוגיה, אז התושפת בהחלט טובה. החלטה שלך.