אני בו 22 חייל משוחרר ויש לי בגרות חלקית חסרים לי 3 שאלונים (מתמטיקה לשון והיסטוריה) רציתי לדעת א. האם יש אפשרות להירשם למכינה באוניברסיטה עם הנתונים שיש לי? ב. האם יש אפשרות להירשם לאוניברסיטה ללא בגרות? ג. האם יש מלגות להשלמת בגרויות? ואיפה אני נרשם אליהם.
תודה
ש
שני יונגר
מלגה ללימודי מכינה קדם אקדמית לחיילים משוחררים
שלום יוסף,
אי אפשר ללמוד באוניברסיטה ללא תעודת בגרות מלאה. אבל אפשר להירשם למכינה לבעלי בגרות חלקית ואז להרשם ללימודים באוניברסיטה.
יש מלגות להשלמת בגרויות דרך היחידות לחיילים משוחררים, כדאי מאוד שתפנה אליהם בהקדם. או שתפנה ישירות למכינות השונות, הן יקשרו אותך עם המלגות המתאימות לחיילים משוחררים ללימודי מכינה.
בברכה, שני
י
יוסף כהן
לימודים שוב
שי רשמת לי שאפשר ללכת למכינות של האוניברסיטה בלי בגרות לאיזה מכינות התכוונת ? איזה אוניברסיטה ?
ש
שני יונגר
מכינה ללימודים אקדמיים
שלום יוסף
לכל בוגר 12 שנות לימוד יש אפשרות לעשות מכינה למי שאין לו תעודת בגרות. היא אורכת בדרך כלל כ-9 חודשים ומטרתה להשלים את הבגרויות החסרות באופן מינימלי ולעבור גם את הקורסים של המכינה לתחום אותו רוצים ללמוד.
גם במכללות יש מכינות כאלו. עכשיו אתה רק צריך להחליט היכן אתה רוצה ללמוד ולפנות למכינה. אני מיצעה שתדבר ישירות עם השירות של האתר והם יפנו אותך למכינות המתאימות לתחום הלימודים שאותו אתה מעוניין ללמוד בעתיד ולמוסד הלימודים הקרוב לאזור מגוריך או לזה שבו אתה מעוניין ללמוד בעתיד.