שלום, אני מעוניינת לדעת קצת יותר על מה זה בעצם תעשיה וניהול?הבנתי מכל מיני מקומות שאלו מהנדסים שאחראיים על כל מיני פרוייקטים אבל זה לא ממש ברור ככה אז אשמח להסבר יותר מפורט...חוץ מזה האם מהנדס תעשיה וניהול חייב להיות בסופו של דבר משתייך לניהול כלשהו?
ש
שני יונגר
הנדסת תעשייה וניהול
שלום אושרת,
הנדסת תעשייה וניהול כוללת בתוכה מגוון של תחומי מקצוע שונים, כגון: ניהול הייצור, ניהול התפעול, מערכות מידע, הנדסת אנוש ועוד. כל מהנדס מתמחה בתחום מסויים לאורך התור לפי סוגי ההתמחיות שמציע מוסד הלימודים ובאותו התחום בדרך כלל הוא גם עוסק בעתיד.
אין קשר בין הלימודים לניהול באופן ישיר, לכן לא כל המהנדסים המסיימים את התואר עוסקים בניהול. רוב מהנדסי התעשייה וניהול עוסקים בייעול תהליכי ייצור או תהליכי עבודה (בהתאם להתמחותם). לגבי ניהול הפרויקטים, זה ממש לא כל מהנדס וזה מאוד תלוי ביכולות של המהנדס, כי לא כולם מתאימים לניהול פרויקטים, אך זה הייעוד של ההנדסה הזו באופן עקרוני.
יש עוד הרבה מאוד מידע על הנדסת תעשייה וניהול כאן באתר שתוכלי לקרוא. אשמח לענות על שאלות נוספות.
בברכה, שני
א
אושרת
איך להחליט מה ללמוד ?
שלום שוב, רציתי לדעת מה כדאי לעשות במקרה שיש לי כמה אופציות(3) בנושא מה ללמוד ,כולם קשורות להנדסה ונשמעות לי מעניינות, מה יכול לעזור לי להחליט בינהם?
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע ללימודים
שלום אושרת,
מה שיכול לעזור לך להחליט מבין 3 האפשרויות הוא בעיקר היצע התעסוקה לאחר סיום התואר. ועוד יותר מכך, אופי התעסוקה כאישה בעוד מספר שנים האפשרות למשרת אם יכולה להיות קריטית עבורך בבחירת מקום עבודה.