היי, אני מאוד מתלבטת לגבי שני כיוונים שונים מאוד. מצד אחד אני מעוניינת ללמוד ניהול תיירות ומלונאות משום שזה נשמע לי אחלה תואר, מעניין מאוד, מרתק ועבודה עם אנשים ויחסים בין אישיים מאוד חזקים. אך התגמול לאחר התואר הוא מצחיק. אני יכולה למצוא את עצמי מרוויחה מינמום למרות התואר המעניין, אין תגמול רב במקצוע הזה. מאידך, אני מאוד רוצה ללמוד מערכות מידע זה גם משהו שמאוד מעניין אותי ואני גם עוסקת מעט בתחום למרות שהעבודה היא לא עם אנשים - לפעמים עדיף לעבוד עם מחשב :) אבל חושבת שהעבודה בסופו של דבר שגרתית ועלולה לשעמם אותי.
בנוסף הייתי ביום פתוח בכנרת ובבן גוריון ואני חייבת לציין שההתרשמות שלי ממכללת כנרת ומהשיחות עם הסטודנטים שם רבה יותר. אם אסיים את התואר במכללה זה אומר שאני שמה לעצמי רגליים?
תודה,
ש
שני יונגר
מה ללמוד? ואיפה ללמוד?
שלום חופית,
את אוהבת שני מקצועות השונים מאוד זה מזה וכמו כן את מתעניינת בשני מוסדות לימוד השונים זה מזה מאוד.
אם את מתעניינת בתחום המלונאות, אז בהחלט את צפויה בתחילת דרכך להשתכר בשכר נמוך אך אם תהיי אקדמאית וטובה בעבודתך יש אפשרויות קידום רבות מאוד בתחום המלונאות. לא כולם מרוויחים שכר מינימום בתחום הזה.
לגבי מערכות מידע, אם התחום מעניין אותך ואת מאמינה כי הוא תחום שהשכר בו יהיה טוב יותר, אז לכי ללמוד אותו. לגבי השוואת בין המכללה לאוניברסיטה אינני יכולה להשוות, אך העיקרון אומר שאם לומדים במכללה וחוששים מקבלה לעבודה לאחר סיום הלימודים, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם זה היא פשוט מאוד למצוא עבודה במקביל ללימודים ולסיים עם ניסיון במקביל לתואר.
בברכה, שני
ח
חופית נגר
התכוונתי יותר לתחום התיירות
האם בתחום מפעילי תיירות/ מארגנת אירועים וכנסים לחברות שונות גם יש אפשרויות קידום?
בכל מקרה, המון תודה על התשובה.
ש
שני יונגר
הפקת אירועים וכנסים
שלום חופית,
בתחומי ההפקה יש בהחלט לאן להתקדם, מבחינת גודל האירועים והיקפם. למה כוונתך מפעילי תיירות, לא ממש הבנתי, אשמח אם תרחיבי. אפשרות נוספת בתחום מהכנסים והאירועים היא להיות עצמאית.