שלום, אני חייב עצה מה לעשות. סיימתי תואר ראשון בחינוך בהצטיינות, אבל החלטתי שאני לא רוצה לעסוק במקצוע. אני חושב ללכת בכיוון של תחום הפיננסים ויש לי כמה אפשרויות: 1. לעשות תואר שני במנהל עסקים בהתמחות מימון ותוך כדי לעשות אולי קורסים של ייעוץ השקעות/ ייעוץ פנסיוני כדי שיהיה לי מקצוע ביד ואז להשתלב בבנקים או בבתי השקעות למיניהם. החיסרון בכך הוא שזה לא יראה טוב בקורות חיים, אני מעריך שמעסיקים יעדיפו אדם שסיים גם תואר ראשון וגם תואר שני באותו תחום ואני בא בכלל מחינוך. 2. ללכת למסלולי הסבה למיניהם של ראיית חשבון (שזה באמת הייתי רוצה ללמוד) הבעיה היא שחקרתי את הנושא והשוק מאוד מאוד מוצף וקשה למצוא התמחות ועד שמתקדמים לוקח הרבה זמן וכך גם המשכורת עולה לאט. בנוסף לכך המסלולים האלה אורכים הרבה זמן- 3 שנים והם לא נותנים לי תואר, אלו רק לימודי תעודה. 3. יש מסלול בקרייה האקדמית אונו של תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל עסקים-מימון (משולב- 4 שנים). היתרונות במסלול: א. שאני אקבל פטורים על סמך התואר הראשון שלי ב. אני אוכל להשתלב בחברות פיננסיות ג. אני מסוגל ללמוד משפטים, יש לי זיכרון טוב החסרונות: א. אני ממש לא חולם להיות עורך דין, זה יותר בשביל היוקרה שסיימתי גם וגם ב. אילו תארים ממכללה ולא מאוניברסיטה.
רציתי לדעת מה היית מייעצת לי לעשות, באיזה מסלול עליי לבחור כדי שאני אוכל להשתלב בצורה הכי טובה בתחום הפיננסים וכן לקבל משכורת מכובדת. תודה.
ש
שני יונגר
לימודים בתחומים פיננסים
שלום קורן,
להלן תשובותי לפי סדר שאלותיך: 1. אין שום סיבה לא לקבל אדם מוכשר גם אם למד חינוך לתואר ראשון. זה ממש לא נכון שלימודי התואר הראשון שלך יהוו בעיה. רבים מאוד עושים שינוי כיוון בקריירה, שהתחילו בתחום מוסיים ועברו לתחום אחר. 2. הכל נכון, אך אם זה באמת מה שאתה רוצה אתה תמצא גם את העבודה וגם את ההתמחות. אולי קשה להתקבל למשרדים הגדולים בארץ, אך לא בהכרח זה מה שתחפש. אם אתה סטודנט מצטיין, לא תהיה לך בעיה להגיע להתמחות הטובה. התחרות היא בעיקר תחרות ציונים. 3. אם אתה רוצה ללכת לכיוון של ראיית חשבון, אז יש יתרון משמעותי לאוניברסיטאות. גם בתחום לימודי המשפטים בעבר כך היו הדברים, אך זה משתנה במיוחד כי השוק מאוד מוצף בעורכי דין. עם זאת, לא בהכרח תרצה להיות עו"ד למרות שתסיים תואר בתחום. הרעיון הוא להיות משפטן עם התמחות בתחומים פיננסיים. אם זה מעניין אותך כל תחום החוזים ודיני חברות וכד' אז לך לשם.
אם את רוצה להשתלב בתחום הפיננסיים תואר שני במנהל עסקים בהתמחות במימון יספיק לך בהחלט. לאחר מכן תוכל לעשות כל קורס פיננסי לצורך תעודה שתבחר כדי להתקדם. בבנקים מקבלים עובדים לתפקידים התחלתיים גם על סמך רישום לתואר בתחום פיננסי (בתנאי שתסיים אותו) ולאחר מספר שנים תוכל להתקדם בתוך המערכת ולהגשים בה או מחוצה לה את השאיפות שלך.
לא חייבים להשתגע. עם זאת, גם לימודי ההסבה לראיית חשבון יתאימו לך כדי להתחיל מסלול פיננסי, אז אולי שווה לך לשקול את המסלול ולתפוס שתי ציפורים במכה אחת.