היי קוראים לי אלה.. ואני ממש לא יודעת מה אני צריכה זאת אומרת כמה יחידות אני צריכה (בעיקר מעניין אותי מתמטיקה ) בשביל ללמוד משהו מדעי כמו ביוטכנולוגיה ,מחקר ,מעבדות , מז"פ וכו'.. אני עדיין בתיכון אבל רוצה ללכת לעתודה וצריכה לעשות פסיכומטרי בקיץ. כרגע אני ב5 יחידות מתמטיקה 5 אנגלית 5 ביולוגיה.. אשמח ממש לעזרה :) תודה :)
מ
מכללת הדסה
רוצה ללמוד מדעים ולא יודעת מה?!
שלום אלה,
למועמדים בעלי 5 יח"ל במתמטיקה, אנגלית ובמקצועות מדעיים, כגון ביולוגיה,קיים לרוב יתרון בקבלה לתארים מדעיים כגון: ביוטכנולוגיה ומדעי המעבדה הרפואית. עם זאת, מאחר וקיימים הבדלים בין מוסדות הלימוד מבחינת תנאי הקבלה לתארים השונים, מומלץ לפנות לכל מוסד ע"מ לבדוק מה תנאי הקבלה שלו. בהצלחה, מכללת הדסה
ש
שני יונגר
לימודי עתודה קדם צבאית
שלום אלה,
הצבא מחפש עתודאים בכל מיני תחומים, בעיקר תחומים טכנולוגיים. אם תצליחי להתקבל לעתודה ואת אוהבת את התחום הריאליים, תוכלי ללמוד מתמטיקה, אך ללא מקצוע נוסף כמו מחשבים או כל תחום אחר למשל הנדסה כלשהי יהיה לך מאוד קשה למצוא תפקיד גם בצבא בתחום.
כדאי מאוד שתקראי כמה שאת יכולה יותר על תחום העתודאים ותראי אלו מקצועות מחפש הצבא ואז יהיה לך קל יותר לבחור. מקצוע ריאלי, כי בהחלט יש לא מעט כאלה.
כל אחד מהתחומים שתארת למעלה אפשרי עם תעודת הבגרות שלך, אני מניחה שתוכלי להתקבל אליהם עם תעודת הבגרות שלך ועכשוי הכל תלוי בציון הפסיכומטרי.