1 שלום, יש לי מספר שאלות: 1 תואר בלימודי עבודה כתבת שהוא מיועד כבר למי שהוא מנהל- אך האם הוא נותן הכשרה להיות מנהל בעתיד? האם כדי לעסוק בתפקידים ניהוליים התואר יספיק לי או שאצטרך תואר נוסף בתחום מנהל עסקים? 2. האם התואר מכשיר לתפקידים ניהוליים רק בתחום משאבי האנוש בר? זה אומר שאני לא יכולה להיות מנהלת בשום תחום אחר, ואם ארצה יגידו לי לעשות תואר נוסף ולא יתייחסו לתואר בלימודי עבודה כתואר ניהולי בתחומים מלבד משאבי אנוש? 3. לאן קל יותר להגיע ולהיות מנהל - בניהול בכיר במשאבי האנוש או ניהול במוסדות ציבוריים ועמותות? והיכן השכר יותר גבוהה? 4. תוכלי לתת דוגמאות לתפקידים שאינם ניהוליים וטווח השכר בתפקידים אלו? 5. האם התואר בלימודי עבודה מכשיר לתפקידים של רכזת גיוס ומאבחנת והאם לתפקידים אלו נדרש ניסיון והאם התואר מנהל ומדיניות ציבורית לא מכשיר לתפקידים אלו? 6. אילו עוד דוגמאות אולי יש לכך לתפקידים שהתואר בלימודי עבודה מכשיר? 7. האם יש תארים במנהל עסקים שלא דורשים GMAT בשכר אוניברסיטאי (תואר אוניברסיטאי) מלבד באוניברסיטה הפתוחה? 8. האם כדי להתקדם לתפקידי ניהול במשאבי אנוש בכל מקרה אצטרך תואר במנהל עסקים? 9. כתבת באחת מההודעות שתואר שני בלימודי עבודה מיועד לאנשים עם ניסיון עבודה, אך לפי הכתוב בתוכנית יש 2 סוגי תוכניות: תוכנית לבעלי ניסיון ולחסרי ניסיון, ולמי שאין ניסיון נדרש ממוצע מעל 80 וכתיבת חיבור. האם זה נכון?
תודה.
ש
שני יונגר
מנהל עסקים ולימודי עבודה
שלום שירלי,
להלן תשובותי לפי סדר שאלותיך: 1. התואר אינו מחייב תואר נוסף במנהל עסקים, אך כן מחייב להגיע עם רקע ניהולי כלשהו. אם אין לך רקע ניהולי ככל הנראה לא תוכלי להתקבל ללימודי עבודה. וההכשרה היא בהחלט למנהלים. 2. התואר אני מכוון להכשרה להיות מנהל משאבי אנוש, אך במהותו הוא עוסק בגורם האנושי במקום העבודה ולכן מנהלי משאבי אנוש הם המנהלים להם התואר מתאים ביותר. אך כמובן שכל מנהל המנהל צוות עובדים ומנהל אנשים ירוויח במידה רבה מאוד מלימודים אלו. 3. לא קל להגיע לעמדה בכירה בכל מקרה, אך אם אני צריכה להכריע בין השניים אז הכי קשה להגיע לתחום משאבי האנוש לתפקידים ניהוליים. השכר בעמותות מוגבל, אך בתפקידים ניהוליים בכירים גם שם השכר יפה מאוד. אך כמובן שבעולם העסקי יש אפשרות לשכר הגבוה משמעותית מזה שבתחומים שאינם למטרות רווח (עמותות וכד'). 4. השאלה אינה מובנת לי. 5. לתפקידים הללו עדיף ללמוד לתואר ראשון במדעי ההתנהגות או משאבי אנוש או פסיכולוגיה. אין שום צורך בתואר שני לתפקידים הללו. התואר במנהל ומדיניות ציבורית אינו מכשיר לתפקידים הללו. 6. כפי שרשמתי לך התואר מיועד למנהלים, לא משנה ממש באיזה תחום הם עוסקים. ולכן אינני יכולה לפרט באופן ספיציפי. 7. למצטיינים בתואר הראשון לעיתים ניתן להתקבל ללא GMAT לתואר השני, גם באוניברסיטאות. 8. כדי להתקדם לתפקיד ניהולי בתחום משאבי האנוש, כדאי להיות בעלת תואר שני, התחום לא בהכרח רלוונטי, אך מנהל עסקים הוא מסלול מצויין. 9. אפשרי בהחלט, הם מחפשים בין היתר גם פוטנציאל, לא כל המנהלים הם מנהלים המתאימים וכמו כן לא כל מי שאינו בעל ניסיון ניהולי לא מתאים להיות מנהל מצויין בעתיד. ולכן התשובה היא כן, אין אף פעם שום דבר שהו 100% וחד משמעי ותמיד יש מסלולים נוספים ואפשרויות נוספות, אך הניסין הוא יתרון גדול.
בברכה, שני
ש
שירלי
בהמשך להודעה הקודמת
הי שני, אז איזה תואר עדיף כדי להתקדם למשרות ניהוליות ובכלל בשוק התעסוקה- תואר שני בלימודי עבודה, תואר שני במדיניות ציבורית או תואר שני במנהל עסקים. אני חייבת לציין שהממוצע שלי של התואר הוא 83, ועשיתי תואר בבן גוריון בפסיכולוגיה, לכן אני מחויבת ב-GMAT. ידוע לך מוסדות בהם השכר לתואר שני במנהל עסקים הוא אוניברסיטאי? אני לא מעוניינת ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. המקום היחיד שמצאתי זה מכון טל בירושלים. ידוע לך עוד מקומות בהם התואר השני במנהל עסקים הוא בשכר אוניברסיטאי?
מה כדאי לי לעשות? יש לי אפשרות לעשות תואר שני ואחרי זה עם התואר השני ללכת ללימודי מנהל עסקים? איזה תואר היית ממליצה מאילו שהזכרתי? אני גם שוקלת ללכת ללמוד הנדסאי תעשיה וניהול בהתמחות שיווק וניהול עם אחד מהתארים שאעשה.. האם זו הבחירה הנכונה וידועה לך האם יש בלימודים של הנדסאי מהסוג הזה הרבה לימודי מתמטיקה וחישובים? פשוט זה תחום שמתקשר למשאבי אנוש. תודה.
ש
שני יונגר
עדיף תואר שני במנהל עסקים
שלום שירלי,
בכל מקרה בממוצע כזה מהתואר הראשון תהיי חייבת בGMAT בכל מוסד לימודים אקדמי שהוא בשכר לימוד אוניברסיטאי. גם ברופין שכר הלימוד האו אוניברסיטאי.
אני חושבת שלא כדאי שתשללי לעשות בחינת GMAT זה הרבה יותר פשוט מאשר ללמוד לתואר נוסף ורק אז לתואר שני במנהל עסקים. בנוסף, אל תשללי ללמוד באו"פ ואולי משם עם ציונים גבוהים תולכי להתקבל לתואר שני באוניברסיטה או מכללה אחרת (אין הבטחות).
לימודי הנדסאי תעשייה וניהול לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה לא יתן לך הרבה, כי אין קשר בכלל בין התחומים, כך שתסיימי עם שני תארים ביד שאינם מועילים זה לזה. ויש דיי הרבה לימודים הדורשים חישובים בלימודי תעשייה וניהול.
באמת שאני מציעה שתלמדי מה שישלח אותך לכיוון שאת רוצה להגיע אליו ולא משהו אחר. חשבי על שתי ההצעות שלי: או ללמוד באו"פ מה שיאפשר לך לעבוד במקביל במשרה מלאה או לעשות בחינת GMAT זה באמת לא נורא כמו שאת כנראה חושבת.