שלום, אני עורכת דין מזה כשנתיים ואני מרגישה שזה לא המקצוע הנכון בשבילי. מלכתחילה בחרתי במקצוע כי רציתי עבודה בה אוכל לעבוד עם אנשים ולעזור להם. בפועל אני חשה שאני מקדישה את עיקר זמני לישיבה מול המחשב ולניסוח כתבי טענות (אני מתעסקת בתחום האזרחי). מזה תקופה אני חושבת על הסבה מקצועית. אני רוצה לעבוד במקצוע שיאפשר לי לעבוד רוב היום מול אנשים. חשבתי על התחום של ייעוץ חינוכי. אני חושבת שיש לי את הכישורים לכך. אולם ככל הידוע לי זה מקצוע המצריך תואר ראשון בתחום חינוכי/טיפולי כלשהו וגם תואר שני. האם בהסבה ישנו הליך מקוצר יותר? בנוסף, אשמח להמלצות על תחומים שונים שלדעתכם מתאימים. אציין שיש לי גם תואר שני במשפטים במסלול מו"מ וגישור..
תודה רבה!
ש
שני יונגר
ייעוץ חינוכי או עבודה סוציאלית
שלום מיכל,
בכל הנוגע לתחומי החינוך, אין דרכי קיצור. חובה להיות בעלת ניסיון בהוראה וחובה להיות בעלת תארים בחינוך מיוחד ותואר שני בייעוץ חינוכי כדי לעסוק בתחום הייעוץ החינוכי.
עם זאת יש הבדל בין לעבוד עם אנשים לבין עבודה עם ילדים, האם זה מה שאת מחפשת כיום? אם כן, אז לכי למסלול הסבת אקדמאים להוראה ולמדי את התחום של חינוך מיוחד, לאחר שנתיים ניסיון תוכלי ללמוד לתואר שני בייעוץ חינוכי.
לפי הניסיון שלך והרצון של לעזור לאנשים, למה את לא שוקלת ללמוד לתואר בעבודה סוציאלית? שם גם לימודי הגישור מאוד יעזרו לך וכמובן התחום המשפטי יכול להיות מעולה.
כדאי מאוד שתשקלי את התחום הזה, נשמע לי הרבה יותר קצר והרבה יותר מתאים לך. בתוך שנתיים את כבר בעבודה.