היי, אני רוצה ללמוד במסלול דו-חוגי מנהל עסקים (ראשי) ותולדות האמנות (משני) אך אני כרגע עומדת בתנאי הקבלה של תולדות האומנות בלבד, השאלה שלי היא - האם אני יכולה להתחיל ללמוד תולדות האומנות בלבד ובשנה ב' (של תולדות האמנות) לנסות להתקבל למנהל עסקים (שנה א') כך שאכנס למסלול הדו חוגי? יתחשבו בציונים שלי משנה א' בתולדות האמנות? או שיתחשבו רק בפסיכומטרי+ממוצע ת.בגרות? (כמובן שבזמן הזה אשפר גם את תעודת הבגרות שלי... ואני מגישה בקשה ל"ראויים לקידום").
ש
שני יונגר
קבלה ללימודים
שלום שלומית,
בדרך כלל התשובה היא לא, אך זה מאוד תלוי בממוצע הציונים שלך. בנוסף, עליך לעמוד בדרישות הסף. עם זאת, אני מציעה שתבררי קודם במחלקה שלא התקבלת אליה האם יקבלו אותך על סמך ציונים במחלקה שונה לחלוטין, כי אם המדיניות היא שלא לקבל סטודנטים ממחלקות אחורת על סמך הציונים בהן, את עלולה להתאכזב.
אפשרות טובה אחרת יכולה להתחיל ללמוד לתואר בניהול (כמו מנהל עסקים) באו"פ ולאחר מספר קורסים לעבור ללמוד במסלול שאת מעוניינת בו נכון להיום. זה אפיק מעבר מקובל יותר.
בכל מקרה, כדאי מאוד לברר קודם אם דרך ראויים לקידום מספר הנקודות שאת יכולה להיות זכאית להן יהיה מספיק כדי שתתקבלי. השאלה היא מה הפער בין ממוצע הציונים שלך כיום לבין זה שאת צריכה כדי להתקבל למסלול הדו חוגי. בכל מקרה שווה לנסות, אם אין פער גדול מידי ואם את חושבת שאת עומדת ברוב הקריטריונים של ראויים לקידום.
בהצלחה, שני
ש
שלומית
קודם כל תודה על המענה
השאלה היא אם זה אפשרי באופן כללי להתחיל עם חוג אחד ובשנה השנייה לצרף עוד חוג? אני צריכה לעשות בגרות במתמטיקה 4 יחידות (תנאי סף למנהל עסקים בעברית) ומעבר לזה נראה לי שממוצע בגרות+פסיכומטרי+ניקוד מראויים לקידום יאפשרו לי להתקבל למחלקת מנהל עסקים. לגבי האו"פ - לא ראיתי שיש אפיק מעבר במנהל עסקים (לעברית), האם הדבר בכל זאת אפשרי? ואם כן - האם בכל זאת אצטרך להשלים 4 יחידות במתמטיקה?
ש
שני יונגר
שלום שלומית
שלום שלומית,
עקרונית הדבר אפשרי, אך תלוי במוסד הלימודים. זה עניין של מדיניות בין היתר ולא בכל מוסד לימודים אפשר לעשות כאלו שינויים. לכן, אני ממליצה שתבררי קודם אם הדבר אפשרי או שתעשי את מה שהמלצתי לך עם הפתוחה ואז תוכלי להתקבל לחוג שלא הצלחת להתקבל אליו נכון להיום ואולי ככה תצליחי. אפשרות נוספת היא כמובן לחזור על הבחינה הפסיכומטרית.
אפיק המעבר הוא לא מוגדר מראש, אלא יש לברר בעברית אם אפשר להתקבל לאחר מספר קורסים בפתוחה לתואר שלהם. יש הבדל כמובן.
אם את משלימה את הבגרות במתמטיקה ומקבלת את התנאים שדרושים לך דרך ראויים לקידום, אז אין שום בעיה. בכל מקרה הרי תתבקשי ללמוד ל-4 יחל' בתמתמטיקה כדי להתקבל ללימודים.
אם כך אולי אין צורך בחיפוש של דרכים עקיפות נכון להיום וכדאי לחכות עד שתקבלי תשובות.