הדילמה היא קשה ומורכבת, אני בן 29, אני רוצה ללמוד הנדסת חשמל או פיזיקה באונ', אבל אני לא מתקבל, לכן אני יכול ללמוד הנדסת חשמל במכללת בראודה, ואני מתקשה לקבל החלטה בנושא כדי לא להתחרט אחר כך.
לשפר בגוריות כנראה לא על הפרק מחמת הגיל. שיפור קטן בפסיכומטרי אפשרי והוא יוכל להכניס אותי ללימודי פיזיקה באונ'.
הדילמה עכשיו היא האם לעשות תואר בפיזיקה או תואר בהנדסת חשמל. יש כל כך הרבה שיקולים. אונ' מול מכללה. 3 שנים מול 4 שנים. (בגילי שנה זה קריטי) לימודי פיזיקה עדיפים עלי בהרבה מלימודי חשמל מבחינת עיניין. יש לי גם יתרון של מגורים בנוגע לאונ'.
הבעיה היא, מה אני אעשה עם תואר בפיזיקה? האם באמת קשה למצוא עבודה בתואר בפיזיקה כמו שאומרים? מצד שני תעודה של מכללה זה לא נחות יותר מתעודה של אונ'? אני לא אסבול מזה אחרי זה כל הקריירה?
מה הכי כדאי לעשות? השכל אומר ללכת למכללה, הלב אומר ללכת לפיזיקה באונ'.
יש גם אפשרות לשלב בין הדברים? נניח לימודי פיזיקה כרגע ובהמשך במידת הצורך (אולי לא יהיה צורך) להשלים הנדסה מסויימת. או להפך, לעשות חשמל ואחרי זה להשלים תואר בפיזיקה.
אשמח לקבל עצות. תודה.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה או פיזיקה
שלום בן,
ראשית, נכון שקשה למצוא עבודה עם תואר בפיזיקה, דרוש תואר שני כדי למצוא עבודה טובה. אבל זה לא בלתי אפשרי.
אפשר ללמוד קודם הנדסה ולאחר מכן להמשיך לפיזיקה ולהפך. פה תהיה תלוי כמובן בציונים של התואר הראשון.
אין תואר דו חוגי המשלב הנדסה ופיזיקה, זה קשה מידיי ולא קיימת אופציה כזו. אני מניחה שעדיף קודם ללמוד הנדסה ורק לאחר מכן פיזיקה כי תואר ראשון בהנדסה נותן לך מקצוע (מהנדס) ואחרי כן תוכל ללמוד כל דבר, ותמיד תישאר מהנדס. לדעתי, זה עדיף.
בברכה, שני
ב
בן
תודה, הבעיה היא
שלהנדסת חשמל אני מתקבל כרגע רק במכללות.
אני חושב שזה מה שאעשה: באוקטובר אלך ללמוד פיזיקה באוניברסיטה, אחרי זה נראה מה יהיה.
חבל לי ללמוד כל כך קשה ואחרי זה להיות בעמדת נחיתות בגלל שאני עם תעודת מכללה.
הבעיה היחידה היא האם אני אוכל לסיים פיזיקה עם ציונים גבוהים. זה משהו שאני לא יכול להעריך כרגע.
ש
שני יונגר
מותר גם להתחרט
שלום בן,
אני מניחה שכבר בשנה הראשונה תקבל מושג לגבי יכולתך לסיים בציונים גבוהים את התואר, השנה הראשונה בדרך כלל נותנת אומדן מצויין לסיכויי ההצלחה. בכל מקרה אם אחרי שנה תשנה את דעתך, זה גם בסדר גמור, רבים משנים מסלול לימודים בתום השנה הראשונה לתואר.