אני לקראת סיום תואר ראשון בניהול וכלכלה מעוניין להמשיך לימודים ויש לי 2 שאלות
1. בשביל ללמוד תואר ראשון נוסף במשפטים האם אני אוכל להצטרף לתואר משולב של ניהול ומשפטים ובלל שלמדתי ניהול אז הצטרך רק את החלק במשפטים או שאני אצטרך לעשות תואר מלא במשפטים
2. האם עם ממוצע 75 בתואר הנוכחי אוכל בכל זאת להתקבל לתואר שני באחת מהאוניברסיטאות .האם יש דרך נוספת מלבד לעשות תואר ראשון נוסף בממוצע הנדרש.
ש
שני יונגר
לימודי תואר ראשון נוסף או תואר שני
שלום אסף,
שאלה מצויינת! מאוד תלוי במוסד הלימודים, אם יאשפרו לך ללמוד לתואר ראשון נוסף במשפטים וללמוד רק את החלק במשפטים, אך אני מתקשה להאמין כי יקבלו את כל הקורסים שלמדת בתואר הראשון, ובעיקר כי יש בוודאי קורסים שהם חובה באותו מוסד לימודים ולא היו היכן שלמדת, כי כל מסלול שונה במקצת מהאחר. אך בשביל לקבל תשובה הדרך היחידה היא לפנות למוסד הלימודים עצמו ולברר. אל תשכח את כל הסילבוסים של הלימודים מהתואר הארשון כאשר אתה מברר לגב פטטורים מקורסים.
לגבי ממוצע התואר הראשון שלך, הוא מאוד נמוך, תוכל להתקבל איתו לתואר שני, בעיקר על סמך ניסיון תעסוקתי וסביר להניח שדרך וועדת חריגים. במכללות הפרטיות יהיה לך קל יותר להתקבל.
אם אתה רוצה ללמוד משפטים, אך לא להיות עו"ד תוכל לנסות להתקבל למסלול הלימודים לתואר שני במספטים ללא משפטנים באוניברסיטת בר אילן.