הי, אני עומדת בפני ההחלטה של מה ללמוד ואני מתלבטת המון בין שני תחומים שמצד אחד, הם לא קשורים אחד לשני, מצד שני כל אחד מהם מייצג צד אחר שלי. המקצועות הם: קלינאות תקשורת והנדסה תעשייה וניהול. אני אישית מרגישה יותר חיבור לקלינאות תקשורת ולפן הטיפולי שבדבר, אך נאמר לי שהבדלי השכר הם נורא משמעותיים ושבקלינאות תקשורת אני אוכל להתפתח פחות מאשר בהנדסה תעשייה וניהול (שם אני מכוונת יותר לעבודה עם אנשים). האם זה נכון?!!
ש
שני יונגר
קלינאות תקשורת או תעשייה וניהול
שלום שקד,
בעיקרון הדבר נכון, אך זה גם תלוי בך, כי אם תהיי עצמאית בתחום קלינאות התקשורת, תוכלי לעשות הרבה מאוד. אבל השאלה היא למה את מתכוונת כשאת אומרת להתפתח? להתקדם לתפקידים ניהוליים? כי מי שהולך ללמוד קלינאות תקשורת רוצה להיות מטפל ולא מנהל בדרך כלל, אז זו שאיפה שונה לחלוטין של מי שבוחר במסלול הזה.
לגבי תעשייה וניהול, המטרה היא לנהל בסופו של דבר וכן בהחלט יש הרבה מאוד כיוונים אליהם ניתן להתפתח, שוב בהתאם ליכולת ולכישרון.
אם לא עניתי על שאלתך, אשמח אם תחדדי את הדברים ואשמח לחלוק איתך את דעותי והידע שלי.
בברכה, שני
ש
שקד
חידוד..
קודם כל תודה. הכוונה שלי היא עד כמה מגוונים תחומי ההתפתחות בקלינאות תקשורת. אני כן נמשכת לפן הטיפולי אבל מפחדת להתקבע על "מקצוע" למשך כל החיים (לכן מנגד אני שוקלת הנדסה-תעשייה שם אפשרויות ההתפתחות הן גדולולת ומגוונות, כמו שאמרת בהתאם לכישרון וליכולות). רציתי לדעת אילו אופציות יכולות לעמוד בפניי: המסגרות שעובדים בהם עם סיום הלימודים, איזה תואר שני ניתן לעשות מלבד תואר שני בקלינאות תקשורת. תודה