שלום אני רוצה ללמוד מקצוע שאעסוק בו בעתיד ויביא לי פרנסה מכובדת ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מקצוע הומני לריאלי והיא נובעת בגלל מצב השוק הנוכחי והעתידי אני מנסה להמנע ממקצוע עם מתמטיקה ברמה ממש גבוהה כמו מהנדס אבל אם לא תיהיה ברירה אלך ללמוד באחת המכללות מאוד רציתי ללמוד משפטים אבל הבנתי מכמה אנשים שהשוק רווי בעורכי דין, ובלי קשרים אתה יכול למצוא את עצמך עומד במקום להרבה זמן
אודה לך אם תוכל לכוון אותי
ש
שני יונגר
מה ללמוד?
שלום עידן,
נכון להיום אפשר לומר ששוק העבודה רווי בכל התחומים, מה שהופך הכל ליותר מורכב. לכן, לא ממש משנה מה תבחר ללמוד כל זמן שאתה זוכר שאתה בתחרות מאוד גדולה על מקום עבודה לאחר התואר.
לגבי מה ללמוד, כל מקצוע הוא טוב, כל זמן שהוא אינו כללי מידיי. אני גם ממליצה לך לבחור מקצוע המתאים לך, לשאיפות שלך וכמובן לכישרון שלך. כוונתי היא, שאם אתה לא אדם ריאלי, חבל מאוד ללכת וללמוד הנדסה ולהיות בינוני ולדשדש בחיפושי העבודה. ולכן בחר במסלול המתאים גם לכישורים שלך וגם לתחום העניין שלך.
לאחר שתתמצא מסלול כזה, זכור להשקיע ככל שתוכל כדי להיות מתחרה חזק לאחר סיום התואר.
האם יש כיוון שאתה חושב שמתיאם לך?
בברכה, שני
ע
עידן
יש לי כיוון כללי
יש לי רקע טוב במחשבים, חשבתי ללמוד מהנדס מערכות מידע, אבל בגלל שכל דבר (מכובד) שקשור ללימוד מחשבים היום כרוך במתמטיקה ברמה מאוד גבוהה אז זה מרתיע אותי (בגדול אין לי מושג אם אני מסוגל לעבור את הרמה הזאת, למרות שלא נסיתי)
ש
שני יונגר
לעשות בגרות 5 יחל' בתמטיקה
שלום עידן,
אם אתה בעל רקע טוב במחשבים, אז לא צריך לוותר על זה בגלל רתיעה מהמתמטיקה. מה שאני מציעה לך הוא להשלים את הבגרות במתמטיקה ל-5 יחל' אם תצליח בבגרות, אין לי שום ספק שאתה בעל סיכויים שווים כמו כל האחרים בלימודי הנדסה. זה בהחלט יתן לך אינדיקציה טובה לגבי הכישורים שלך במתמטיקה.
זה הצעד הראשון בכל מקרה להרבה מאוד תארים, אז אם אתה בכל מקרה צריך לעבור את הבגרות הזו, תדע יותר מה נכון לך אחרי שתסיים את הקורס והבגרות.