שלום, אני מסיימת תואר ראשון במדעי ההתנהגות באקדמית ביפו. אני מתעניינת בלימודי המשך- אני יודעת מה מעניין אותי אבל לא יודעת 'מה שם החיה' ואיך למקד את עצמי.
אז העניין שלי הוא בהנחייה קבוצות, למידה והדרכה בלתי פורמלית-בתחומים שונים, העצמה ואימון, הנחיית הורים ומתבגרים הגילאים שאני מתחברת אליהם הם: נוער ומבוגרים
האם עליי ללכת לקורס הנחיית קבוצות? אם כן, איפה עדיף? איזה תואר שני משיק לתחום זה?
תודה :)
ש
שני יונגר
הנחיית קבוצות לתואר שני או לימודי תעודה
שלום דניאל,
ראשית בהנחיית קבוצות יש לך שתי אפשרויות, כלומר יש שני סוגי מסלולים: אקדמי או לימודי תעודה.
בלימודי התעודה יש מסלולים ייעודיים להנחיית קבוצות הורים וילדים, למשל במכון אדלר (לא רק אצלם) ויש גם מסלולים כלליים משני סוגים הנחייה משימתית או הנחייה דינאמית טיפולית.
ההנחייה הטיפולית מיועדת לבלי תואר שני בעיקר בתחומי העבודה הסוציאלית, מדעי ההתנהגות פסיכולוגיה וכו'. ואילו ההנחיית המשימתית עוסקת בקבוצות אימון למטרה בעיקר בתחומים העסקיים וכישורי חיים (מתאימה גם למבוגרים וגם לילדים).
יש גם מסלולים אקדמיים לתואר שני בהנחיית קבוצות אם זה חשוב לך, עד כמה שידוע לי יש שני מסלולים כאלה בבית ברל ובמכללה למנהל, אם חשוב לך התואר השני במקביל.
בעיקרון, תואר שני בהנחיית קבוצות הומצא רק מהסיבה הבאה ואותה אני רוצה שתשקלי לפני שאת בוחרת מסלול לימודים. קשה מאוד לקבל קבוצות איכותיות ללא תואר שני ולכן התואר השני בהנחיית קבוצות בא לפתור את הבעיה הזו בדיוק. כלומר שניים במחיר אחד. עם זאת, אני ממליצה לבחור במסלול להנחיית קבוצות לפי המטרה הסופית שלך, כלומר לפי אופי הקבוצות שתרצי להנחות בסופו של דבר. קבוצות דינאמיות טיפוליות (כגון ממכורים לסמים, אלכוהול, אלימות וכו') או הנחיית קבוצות משימתית שמטרתה ללמד את המשתתפים להגיע ולהשיג מטרות בחיים שלהם הפרטיים או במקום העבודה וכו'.
אשמח אם תספרי לי קצת יותר מה הכיוון שלך, כדי שאוכל להמשיך ולעזור לך למצוא את המסלול המתאים לך.
בברכה, שני
ד
דניאל
תודה וחידודים
היי שני, קודם כל, תודה רבה לך על התשובה המפורטת! שנית, אני יותר מתחברת להנחייה המשימתית למה הכוונה 'קבוצות יותר איכותיות'? ...
טיפולית-פחות בא בחשבון בגלל שאין לי 90 בפסיכולוגיה כרגע ואני לא רוצה לעבור את התהליך המייגע לתואר שני בפסיכולוגיה, יותר מדי קירות בדרך ואני מעוניינת בדרך יותר הרמונית וזורמת...
המשימתית מדברת אליי משום שהיא מצטיירת בעיניי כפרקטית, יש מטרות ויש תוצאות, עובדים באופן יישומי עם מבט קדימה- זו הגישה שאני מתחברת אליה.. אני חושבת שיש לי ראיה טובה על דברים: לזהות אורח חיים מסוים- מה בריא בו, מה יכול לשפר אותו, מה החוזקות של כל אדם..
המסלול להנחייית קבוצות, קרי אופי הקבוצות שארצה להנחות- פה אני עדיין לא סגורה. אני מאוד מתחברת לגיל ההתבגרות- מסוף חטיבה ועד צבא ובנוסף- לגיל 30 + אני בדיוק באמצע בין שתי התקופות הנל ויש לי השקה לשניהם.
זה מגיע מהמקום ש-אני מדריכת אירובי, ויש לי קבוצות משני הגילאים הנל- ואני מוצאת את עצמי עם חיבור מדהים שעוד יותר מעצים לי את חווית העבודה הנוכחית..יש המון שיחות לפני ואחרי וזה גולש לנושאים רבים שמעבר לשעה הפנאי וההנאה של החוג שאני מעבירה..
אני רוצה כרגע להשקיע הכי הרבה שאפשר בלימודים שיקדמו אותי- אם זה תעודה או אם זה תואר שני, או אם שניהם ביחד. יש לי את המוטיבציה והרצון להתפתח בזה ולכן אני רוצה להתקדם עם הלימודים ובמקביל למצוא מקום עבודה לגדול בו - שזה מוביל אותו לשאלה- האם בתחום זה- עליי לחשוב על מסלול כעעצמאית או שאני בהחלט יכולה למצוא חברה להתפתח בה? (מכון אדלר ו..? )
תודה תודה דניאל
ש
שני יונגר
קורס הנחיית קבוצות משימתית
שלום דניאל,
כאשר כתבתי קבוצות פחות איכותיות התכוונתי רמת ההדרכה הדרושה. למשל למלצרים לא מחפשים מנחי קבוצות בעלי רקע אקדמי עשיר, אך למנהלים בכירים או לצוותים של מהנדסים למשל בחברות מכובדות יש דרישה לתואר שני, חובה, כדי להיות מנחה קבוצות.
לגבי קבוצות הגיל, אם את לא תמחברת לקבוצת גיל מסויימת, אז כדאי מאוד שתבחרי בקורס הנחיית קבוצות שיאנו נוגע לתחום ספציפי (כמו הורים וילדים למשל). אלא בקורס הנחיית קבוצות משימתית כללי.
אני חושבת שכדאי שתשקלי ללמוד לאחר קורס הנחיית הקבוצות גם קורס באימון אישי (קואוצ'ינג) שיתן לך עוד כלים שתוכלי לעשות בהם שימוש כמנחת קבוצות.
לגבי תעסוקה בתחום הנחיית הקבוצות, בכל מקרה התעסוקה היא כעצמאית, אך יש חברות במעסיקות עצמאיים באופן קבוע והן דואגות למצוא עבורם את העבודה. זה בהחלט כדאי לפחות בהתחלה עד שתתייצבי ותצברי ניסיון ומוניטין.
חברה נוספת שאני מכירה המציעה תעסוקה למנחי קבוצות היא "מרכז גישות" או כל חברת הדרכה אחרת כמו עמיתים, אנלוגי, פריזמה ועוד. שימי לב לאיזה קורס את נרשמת וודאי שהתוכן שלו הוא של הנחיית משימתית. היכן את גרה בארץ? כדי שאוכל לתת לך שמות של קורסים מתאימים, כי חלק מהקורסים מטעים ולובשים צורה של הנחייה אחת כאשר מדובר באחרת.
לידיעתך, קורס הנחיית קבוצות משימתית אינו עולה על 150 שעות לימוד אקדמיות, כך שכל קורס ארוך מזה או שסתם מורח את הלימודים או שלמעשה עוסק בהנחיית קבוצות דינאמית וגם משימתית.
לגבי התואר השני, אני מציעה לך ללמוד לתואר שני במנהל עסקים, כי בסופו של דבר בעולם המבוגרים שם יש את עיקר התעסוקה (והכסף הטוב) ובמנהל עסקים לומדים מספיק תחומים מגוונים כדי לתת לך עוד ידע הדרוש כדי שתהיי מנחת קבוצות עם יכולת לגוון בתחומי ההנחייה. זה מאוד חשוב לא להיות חד גוניים.
אני מקווה שלא בלבלתי אותך.
בברכה, שני
ד
דניאל
המשך..
אם הבנתי נכון, מה שיקדם אותי זה- 1. תואר שני במנהל עסקים + במקביל-קורס הנחיית קבוצות משימתית? אני גרה באיזור השרון. האם יש עדיפות למוסד אקדמי מסוים לבחור בו? (הכי נוח וקרוב- רופין.). 2. במקביל- לברר בחברה שמציעה תעסוקה למנחי קבוצות- איזו חברה מומלצת?
שוב תודה, דניאל
ש
שני יונגר
לימודי תואר שני ונתחיית קבוצות
שלום דניאל,
1. בהחלט מומלץ לשלב בין השניים, וגם לא אמורה להיות בעיה לעשות זאת, כי תואר שני לא דורש המון השקעה וקורס הנחיית קבוצות בדרך כלל מצריך מפגש אחד בשבוע בערב.
לגבי מוסד לימודים, אני לא רואה העדפה מיוחדת מלבד שתהיה התמחות שמעניינת אותך ומסלול לימודים שיתאים לך מבחינת ימי הלימוד וכו'.
קחי בחשבון שאם תצליחי להתחיל לעבוד כמנחת קבוצות מייד עם סיום הקורס, תוכלי להתחיל לעבוד במקביל ללימודים והיתרון בתחום הזה הוא שלא עובדים 8-5 ואז אפשר בהחלט לשלב כמעט כל דבר במקביל לעבודה.
לצערי אינני יכולה להמליץ לך באיזו חברת הדרכה לבחור ללימודי הנחיית קבוצות, אך עשי סקר שוק ובררי היכן הלימודים עוסקים בעיקר או רק בפרקטיקה והיכן יש גם לימודים תיאורטיים, התיאוריה בעיני בעלת חשיבות פחותה בלימודי הקורס הזה.