שלום שמי אור ואני בכיתה יב במגמת מחשבים עם פיסיקה ואני חושב על מקצוע לעתיד (וגם על עתודה) רציתי לדעת איזה מקצוע כדי לעבוד, אני רוצה עבודה שאני לא יהיה "עבד" שלה (לא יקרע את עצמי בשעות ובזמינות לעבודה) שאני יהנה וירגיש משפיע ומתקדם וגם שהמשכורת נטו תהיה בסביבות ה 13, אותי מעניין נכון להיום תחום הפיסיקה ביולוגיה(למרות שלא למדתי את זה) ואני מאוד אוהב לדבר ולשכנע ככה שכל עבודה עם אנשים תהיה עבודה טובה בשבילי(חשבתי על עריכת דין אבל בעקבות העומס בשוק ויתרתי) אני מקווה שהעבודה תהיה בטוחה כמה שאפשר ולא דינמית יותר מדי כמו בהייטק. *אני לא ממש מתחבר למחשבים אז המקצועות שחשבתי עליהם, מהנדס בחשמל/בניין/מכונות/תוכנה ,מתווך ,מקצוע המשלב ביולוגיה/פיסיקה/ביוכימיה והאפשרות המועדפת נכון לעכשיו עבודה בבנק(יועץ השקעות וכו,) תודה רבה לעוזרים אשמח גם לשמוע הצעות על עבודות אחרות הם אפשרויות תעסוקה אחרות
ש
שני יונגר
אני בעד לימודי הנדסה
שלום אור,
צורת החשיבה שלך היא בהחלט חשיבה שרק תעשה לך טוב בהמשך הדרך.
מניסיוני ומהיכרותי את מצב השוק נכון להיום, יש מספר מקצועות שאין להם תחליף והם מהווים בסיס למקצעות רבים אחרים. השניים העיקריים הם: הנדסה כימית והנדסת מכונות. שני מקצועות אלה הם יסודות כל ההנדסות למיניהן. תמיד אפשר לעשות הסבה מקצועית מהנדסה אחת לאחרת או לעזוב את התחום, אך את המקצוע אף אחד לא יקח ממך.
הנדסה נוספת שהיא אבן יסוד בהנדסות היא הנדסת בניין או הנדסה אזרחית, כפי שהיא נקראת בחלק ממוסדות הלימוד.
אני מכוונת אותך לכיוונים הללו, בגלל שאתה ריאלי, תוכל למצוא בכל אחד מהם גם את הנתיב של העבודה עם אנשים, ולא רק להיות עכבר מעבדה ובנוסף יהיה לך מקצוע יציב שיבטיח לך שתוכל למצוא תעסוקה ברמה גבוהה ובהתאם גם השכר.