שלום, לאחרונה אני מחפש בנרות את המקצוע שבו אבחר לצורך תעודה. נורא קשה לי לשים את האצבע על התואר שאני רוצה מאחר ואני לא יודע את רמת הקושי של הלימודים באותו הנושא. החלטתי ללכת על לימודי רוקחות באונ' הנגב.
רציתי לדעת כמה דברים: *אם אפשר לענות על זה (ולא בצורה סובייקטיבית) - עד כמה קשה לשלב עבודה ולימודים בנושא זה? ובכלל, עד כמה קשה החומר? *האם כדאי להשקיע את מלוא המרץ במקצוע הנ"ל בארץ ולקבל רק תואר ראשון ברוקחות לאחר 4 שנים בעת שבחו"ל לומדים במשך 7 שנים ומקבלים תעודת דוקטור?
תודה רבה לעונים. מקווה לקבל חוות דעת ספציפית מרוקחים.
ש
שני יונגר
לימודי רוקחות
שלום ברוך,
הלימודים אינם בנויים לסטודנטים עובדים, חשוב לציין זאת לפני הכל. עם זאת, סטודנטים רבים עובדים במהלך לימודיהם בעבודות המאפשרות זאת. המלצתי אליך היא למצוא דרך בה לא תהיה חייב לעבוד בשנת הלימודים הראשונה, זאת לאור העומס הכרוך בשנת הלימודים הראשונה ובכך שעליך גם להתרגל להיותך סטודנט.
לגבי קושי הלימודים, אין לימודים קלים באוניברסיטה, יש רק לימודים שמעניינים או לא מעניינים מספיק על-מנת שתחושת הקושי תפחת.
לגבי מסלול הלימודים בארץ או בחו"ל, גם בארץ אם תלמד במסלול מואץ לדוקטורט תסיים תוך 7 שנים את שלושת התארים, השאלה היא היכן הערך המוסף כאן. אולי כדאי שתבחן קודם אם המקצוע באמת מתאים לך. למרות שכמובן עדיף תואר שני לפחות, על-מנת לעבוד במחקר בתחום. זה לחלוטין שיקול שלך.