שלום לך, אני בעלת תואר ראשון ב"מדעי המעבדה הרפואית", והבנתי שזה לא בשבילי: אני אוהבת עבודה הדורשת ראש גדול, עבודה המשלבת גם קהל/אנשים, עבודה שאינה בהכרח רוטינית אלא מאתגרת....בקיצור- עבודת מעבדה היא עבודה מאוד רוטינית, לא מאתגרת ומשעממת ואני דיי מצטערת ששרפתי 3 שנים בלימוד קשה ...בכל מקרה, אני חושבת לעשות עכשיו הסבה... אז ככה: אני טובה עם אנשים, אני טובה בייעוץ ובהקשבה, אני אדם טכני (ידיים טובות) ואני אוהבת לעזור. לצערי- אני גרועה בתכנות (מחשבים) ואני מעדיפה עבודה שכוללת עבודת שטח לא כל היום לשבת...). חשבתי על מז"פ (מאוד מעניין אותי) אך הם טוענים שאין לי ניסיון בשטח והדבר היחיד שאני יכולה זה מעבדות בירושלים (ושוב חזרנו למעבדות...). חשבתי על עבודה סוציאלית, הנדסאי מכונות, מערכות למידה (ב-HIT).... מה לעשות?
ש
שני יונגר
הסבה מקצועית ורעיונות אחרים
שלום אניי,
כמעט בכל תחום שאינו מיועד לעבודת מעבדה יש עבודה עם אנשים. אך לפני ננסה לחשוב על אפשרויות לימוד אחרות, אני מציעה שתנסי להתקבל לעבודה בחברת תרופות או חברת הפצת תרופות וציוד רפואי. את הרקע האקדמי יש לך ואם את טובה עם אנשים אני מניחה שתוכלי למצוא תפקיד בתחום כמשווקת או בתחומי ייעוץ כלשהם בתוך החברות הללו. יש לא מעט כאלו מרביתן יושבות באזור פ"ת. שווה בדיקה.
אם את מעוניינת לפנות לתחומי הטיפול השונים אז לכי לכיוון של עבודה סוציאלית. אך כדאי מאוד שתעשי עבודת חשיבה מעמיקה עם עצמך לגבי מה תרצי לעשות בדיוק ומשם תמשיכי, כי בכל עבודה לאורך זמן יש רוטינה לא משנה אם בתוך או מחוץ למעבדה.
בנוסף, אני חושבת שרק אם תתחילי לעבוד בכל עבודה שהיא יהיה לך קל יותר לבחור במסלול אחר שמתאיםלך יותר, אני מאוד מאמינה שרק אדם שעובד יודע מה מתאים לו יותר או לפחות מה מתאים לו פחות.
מקווה שעזרתי ואשמח לשמוע התלבטויות שלך גם בעתיד.
בברכה, שני
א
אניי
חשבתי על זה...
קודם כל, תודה רבה על תשובתך :)
הבעיה היא שאני לא ניידת (אין לי רכב/רישיון) ואני לא דוברת אנגלית שפת אם וגם אני לא טובה בלשווק.....כל זה מוביל לזה שאני לא טובה בתועמלנות רפואית (שיווק). לגבי ייעוץ - דורשים ד"ר לפחות....