שלום, כמו רוב הצעירים היום, גם לי קשה להחליט מה אני רוצה ללמוד... הצלחתי לפסול כל אפשרות אחרת מלבד מקצועות הרפואה והבריאות. הבנתי שמה שאני רוצה זה קלינאות תקשורת או ריפוי בעיסוק. אך אחרי שניגשתי לפסיכומטרי פעמיים ולא קיבלתי ציון מספק (ואפילו לא קרוב) החלטתי להמשיך לחפש..(אבל עדיין אני רוצה ריפוי בעיסוק..). כרגע אני עובדת במרכז טיפולים (שלא דורש תעודה או תואר, עבודה שמתאימה לחיילים משוחררים) שמאמין ברפואה הטבעית. מאז שהתחלתי לעבוד שם הבנתי עד כמה אני מתחברת לרפואה הטבעית (אך לא מתחברת למגע..), והתחלתי לבדוק על רפואה סינית. אבל ראיתי שאילו רק לימודי תעודה ואין הרבה עבודה בתחום. אני לא רוצה להגיע למצב שלמדתי מספר שנים ובסוף אני לא יעבוד במקצוע הזה.
אני מאוד מתחברת מצד אחד לעבודה בייעוץ וטיפול בילדים, ומצד שני לרפואה טבעית. מה אני יכולה לעשות?? שוב, מצד אחד אני רוצה מקצוע שאני לא יכולה להתקבל אליו עם הנתונים הנוכחיים שלי, ומצד שני אני רוצה מקצוע אחר שאין בו עבודה.
ש
שני יונגר
לימודי תחום הטיפול הפרא-רפואי או האלטרנטיבי
שלום הילה,
ראשית, עניין הרפואה הטבעית או האלטרנטיבית הפך בשנים האחרונות למוצף ביותר. התוצאה היא שרסים מבוגרי הלימודים הללו לא עובדים בתחום הלימודים שלהם וחבל. עם זאת, יש פה גם עניין של אמביציה כי השוק קיים ויש רבים המוכנים לשלם עבור שירותי הרופאה הללו. מה שכן התחום מתאים מאוד למי שיש ביכולתו להיות עצמאי. אפשרות נוספת שיש לך היא כן להגיע ללימודי ריפוי בעיסוק או לימודי ביולוגיה או לימודי כימיה או למעשה כל תואר ראשון שיש בו קורסים הקרובים לתחום המבוקש ולאחר שנה או שנתיים תוכלי לנסות ולעבור ובמידה ולא תצליחי בתוך התואר לעבור תוכלי לנסות ולעבור לאחר סיום התואר ללמוד לתואר נוסף.