צהריים טובים, אני לפני לימודים וברצוני להיות בסופו של דבר יועצת אירגונית. (השאיפה להיות שכירה- בחברה). רציתי לדעת מה צריך בשביל להגיע לזה? כמה שנים לוקח? מה עושים? מה ללמוד? איפה? איך? דברים שצריך לקחת בחשבון?! ובגדול- את כל הפרטים שיעזרו לי להגיע ליעד הסופי. ממחקר דל וקליל הבנתי שצריך תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית ורק אחרי זה לעבור קורס יעוץ ופיתוח אירגוני שאורך שנתיים-שנתיים וחצי. אבל הבנתי שיש עוד מסלולים להגיע ל"תואר הנכסף" אך אין ברשותי עדיין ידע לכך.
לעזרתכם אודה, רותי.
ש
שני יונגר
ייעוץ ארגוני
שלום רותי,
אני לא יודעת מהיכן שאבת את המידע לגבי תנאי הקבלה לייעוץ ארגוני, אך הם לחלוטין לא מדוייקים.
לתחום ניתן להגיע כמעט מכל מסלול לתואר ראשון (עם ההשלמות המתאימות) כמו כן יש מספר מסלולים כמו פסיכולוגיה ארגונית או סוציולוגיה ארגונית וייעוץ ארגוני שמבוסס יותר על מנהל עסקים. לכן כמעט מכל מסלול לימודים תוכלי להגיע לייעוץ ארגוני.
ואם כבר מדברים על איך מגיעים לעיסוק בתחום, אז הדרך הטובה ביותר היא לצבור ניסיון ניהולי בעיקר וכמובן לקשור כמה שיותר קשרים עם מנהלים ואנשים מהתחום. דרך אגב התחום הפופלארי ביותר להתחיל ממנו קריירה של ייעוץ ארגוני הוא משאבי אנוש.
בהצלחה, שני
מ
מכללת נתניה
שלום רותי
ניתן לפנות למוסדות בהם נלמד תואר בייעוץ ארגוני , כדאי גם לחשוב בהחלט על תואר שני בהתנהגות ארגונית המשלב בין תחומי ניהול לבין הבנה של תהליכים מהפן האנושי בארגונים ומערכות מורכבות . ניתן להגדיר תואר זה כשילוב בין מנהל עסקים למדעי ההתנהגות בשלבים מתקדמים יותר וכן התמקדות בגורם האנושי בארגון על מאפייניו השונים . בהצלחה .