היי, אני משוחררת טרייה מהצבא, רגע לפני פסיכומטרי ותוהה לגבי תחום הלימודים אליו ארצה לפנות. יש לי ממוצע מאד גבוה בתעודת הבגרות ויכולות לימודיות גבוהות, כך שאני לא חוששת לגבי קבלה ללימודים כי אוכל לפנות לאיזה נישה שרק ארצה. השאלה היא איזה נישה.. תחום הרפואה הוא יוקרתי, אך לא משתלם מבחינת שכר וזה מקצוע שוחק. לימודי משפטים, לא בא בחשבון, יותר היצע מביקוש. תחום המחשבים גם כן נחשב, אך לא יציב. ישנם לימודי הבטחת מידע וסייבר שנשמעים לי כתחום מתפתח ונחוץ (וגם מעניין), אך אני חוששת שלא אמצא תעסוקה בתחום. אילו מקצועות הם מקצועות שכרגע לא מאוישיים אך בעתיד יהיו מאד מבוקשים? תודה מראש!
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים
שלום לני,
ראשית תמיד כדאי ללמוד משהו שמתעניינים בו וכמובן יכולים להיות מצויינים בו. עם זאת, אף אחד ממנהלי הפורום אינו יכול לנבא את אשר יהי בעוד מספר שנים בשוק העבודה בישראל או בעולם בכלל עקב השינויים התכופים בו. ולכן כל מקצוע שבוחרים ללמוד הוא בגדר סיכון מסויים, כי לא ניתן להבטיח שתהיה מספיק תעסוקה לכולם בו כאשר סטודנט מסיים לימודיו.
ההמלצה הטובה ביותר היא ללמוד מקצועות שמהם ניתן להמשיך ולהתפתח מבלי לשנות כיוון לחלוטין, דוגמא טובה לכך הם חלק ממקצעות ההנדסה כגון הנדסת מכונות הנדסה אזרחית או הנדסת כימיה אשר הם מקצועות הנדסיים בסיסיים שכל שאר מקצועות ההנדסה מבוססים עליהם במידה כזו או אחרת.
כמובן שלעניין שלך בתחום הלימוד חייב להיות חלק נכבד ולכן הבחירה צריכה לשלב גם את מה שמתאים לך.
תחומים נוספים שלעולם לא יעלמו או ידעכו הם המקצועות הרפואיים הפרא רפואיים וכמובן כל המחקר הרפואי על גווניו השונים. בנוסף, כל התחומים העוסקים בכספים גם הם לא אמורים להיעלם בשנים הקרובות משוק העבודה זאת לאור העובדה שעד שלא ימציאו תחליף לכסף מישהו חייב לטפל בו.
לבסוף, ייתכן מאוד שמי שמתחיל היום בלימודי תקשורת והתמחות בתחום הסייבר ואבטחת המידע יהיה עובד מבוקש מאוד בעוד 4 שנים כאשר יסיים את לימודיו, אך להבטיח זאת אני לא בוודאי לא יכולה.
אני מציעה לך לבחור את מסלול הלימודים שלך לפי אופי העבודה שאת רוצה שתהיה לך לאחר סיום הלימודים ולא לפי יוקרת התואר בלבד או עד כמה הוא נחשב היום. כדאי מאוד לעשות עבודת חשיבה רצינית ביותר לפני שעושים בחירה והכי חשוב ללכת ללמוד מקצוע ולא רק תואר כללי כדי להיות אשת מקצוע בסיום הלימודים.