שלום ועב טוב נשואה+3 יש לי תיסבוך תעסוקתי ניקרא לזה. אני לא יודעת אם אני רוצה ללמוד ואם כן אז מה ואולי להיות שכירה ואולי עצמאית.מצד אחד אין לי רצון לפתח קריירה כי אני אוהבת את הבית וגם חוששת שלא אוכל לעמוד בכל המטלות הן בבית והן בחוץ.מצד שני כן יש לי כמיהה לתואר .כשאני נתקלת בבונת ציפוניים שלי -עמצאות כסף טוב או בפקידה בבנק -עבודה מכודת או בגננת של הבן שלי -חצי משרה חופשים ביחד עם לה בוס על הראש.בכל אחת אני מקנאה בגלל סיבה אחרת(קינאת סופרים כן?!)וכל תקופ קצרה אני אומרת לעצמי את זה אני רוה ללמוד בטוח ואז..משנה דעה .אין לי מושג מה הבעיה שלי ממה זה נובע שעד עכשיו אני עוד תקועה.זה מתסכל נורא.במיוחד כשבסוף אני מוצאת עצמי נגררת בכוח לעבודה שאני לא אוהבת מעט שעות ושכר נמוך.ואני יודעת שיש לי יכולת .חשוב לציין שהחלום שלי היה להקים צהרון ועלה במוחי לנסות הדרכת חיות בגני ילדים עצמאית .סליחה על האריכות ותודה מראש
ד
ד"ר רונית שבילי
הכוונה תעסוקתית עצמאי מול שכיר
שלום אני
המיקוד בקריירה אכן אינו פשוט. לאור רוחב היריעה שמנית כאן, רצוי לנסות להבין/למקד קצת יותר מה באמת מניע אותך ברצון לתואר (יוקרה, השאיפה ללמוד, כסף?? - ציינת את רובם, השאלה מה הבסיסי ביותר) מול מקור התסכול שאת מזכירה (השעות, חוסר ענין, השכר וכו'). הצלבה של השנים תעזור לך במיקוד. עם זאת עולה ממכתבך כי קשה לך להגיע למיקוד לבד ולכן הייתי ממליצה לך לפנות להכוונה תעסוקתית שתעזור לך למקד כיוון והתאמה של עצמאית מול שכירה, תחום עיסוק וכו'. להכוונה ניתן לפנות למכונים כמו: אדם-מילא, מכון הדס, JobCoach, שנהר, Decide ומאמנים אישיים עסקיים (האחרונים יכולים גם לאמן בכיוון של הקמת עסק - צהרון, הדרכת חיות???).