אני עובדת במשרד עורכי דין גדול בתור מזכירה ועוזרת אישית של השותף הבכיר.
אני אמא ל2 ילדים קטנים.
המשכורת שלי טובה, ושעות שלי נוחות מאוד אני מסיימת לעבוד בשעה 15:00.
הכל נשמע טוב ויפה עד כה.
כבר כמה ימים אני מתחבטת עם עצמי להתפתח מבחינה עצמית התחום שמאוד מעניין אותי זה קרמינולוגיה מאוד מעניין אותי.
הבעיה העיקרית שהעבודה שלי מאוד מפתה מבחינת ללכת על בטוח, והבעיה היותר גדולה היא שבעלי הוא לא מסוג האנשים שדוחפים אותך להצליח הוא מבחינתו משכורת בסוף החודש.
אני מאוד רןצה להתקדם וללמוד אך הפחד מבור כלכלי ושאני לא אצליח משתק אותי. עוד תחום שמאוד עניין אותי הוא פסיכולוגיה עם דגש על ילדים אני מאוד אוהבת את זה, ובעבר נרשמתי לאוניברסיטה הפתוחה כדי ללמוד ואז נכנסתי להריון שההתחלה שלו היתה קשה מאוד ואז כבר לא הספקתי להשלים את הפער אז נשרתי. כשאני מדברת עם בעלי על זה הוא אומר לי בשביל מה להירשם הרי בסוף את תעזבי את זה באמצע וחבל על הכסף.
מה לעשות???????????????????. אני זקוקה לייעוץ דחוף....
ד
ד"ר רונית שבילי
לעולם מאוחר אינו מאוחר מידי
שלום אלינור
לעולם מאוחר אינו מאוחר מידי... הכמיהה להתפתחות אישית טבועה ברובנו. יש כאילו ה"משלימים" עם מקומם ויש כאילו שרוצים יותר. יתכן כי ההבנה כי הלימודים הם עבורך אישית ורק אחר כך עבור הסביבה (שכר טוב יותר, בעל מרוצה או לא, ילדים גאים יותר באמא וכו') תעזור לך לשקול לכאן או לכאן. יש בך אמונה בעצמך - עשי זאת, ואל תתני לאחרים (גם לא לבעל) להפיל את רוחך. היום ניתן ללמוד בערבים כך שלא תתנתקי מהעבודה הנוחה ולא תפלי כלכלית. פסיכולוגיה עם דגש על ילדים בהחלט נשמע מעניין... לגבי הפחד, פרופורציות יכולות לעזור בכך - במקרה הגרוע, תחכימי במסגרת הלימודים גם אם יהיו נסיבות שימנעו ממך לסיים. ממני שלוחה לך ברכת "בהצלחה".